Blev lite sen middag….Det blev tillslut ett recept från en matkasse!
[bild] Det blev sushibowl med räkor, rödkål, sojamajonäs, babyspenat och rostade sesamfrön.
Oj vad smaskigt det såg ut! Såna bilder på maten får ju smaklökarna att vattnas!
Sägs att den ligger i en padelhall....
Men man kanske får handla mat utan att paddla?!
Stämmer bra. Alldeles bredvid en av banorna också. Såg rätt knepigt ut. Och lär kännas skumt att spela samtidigt som de eldar pizzor fem-tio meter ifrån.
Käkat kalops idag, inget konstigt med det egentligen, men den serverades i en hotell restaurang på Cypern
Men god var den, precis som svensk kalops, även om den nog skulle kokat en halvtimme till.
Stämmer bra. Alldeles bredvid en av banorna också. Såg rätt knepigt ut. Och lär kännas skumt att spela samtidigt som de eldar pizzor fem-tio meter ifrån.
Ännu mera skumt att se någon stå å slå på en liten boll i ett akvarium(eller vad man nu gör) när man ska käka!
Käkat kalops idag, inget konstigt med det egentligen, men den serverades i en hotell restaurang på Cypern
Men god var den, precis som svensk kalops, även om den nog skulle kokat en halvtimme till.
Testa Boeuf Bourguignon, fransk kalops fast bättre på alla vis. Eller rödvinsbrässerad oxkind
Inte för att vara petig här, men Boeuf Bourguignon är väl inte alls en fransk variant av kalops?
Jag svarar,njae. Det är (Boeuf Bourguignon) en långkokt gryta med svamp, smålök och vin, inte helt olik vår kalops (som är svensk och finsk) med lök, morötter, svamp ibland.
Oavsett vad köttgrytan kallas så är det viktigaste att köttet är riktigt mört så det faller isär och att skyn är smakrik.
Kokt potatis tycker jag i vanliga fall är rätt trist men till en köttgryta av detta slag, eller till inlagd sill (då helst nyupptagen småpotatis) så är det enda rätta tillbehöret.