hackad lök, vitlök, morötter..
fräst i olja och smör.
Sedan i med färska tomater..
En burk med körsbärstomater..
samt såsen efter pizza baket... Som jag fryst in.. Sedan ner med buljong, kokad på nötlägg, lagerblad, timjan, morötter, kålrot, palsternacka, rosmarin, rött vin, kryddpeppar.
Sedan stekte jag köttfärsen som jag hackat fram med vanlig kockkniv.. Och tillsatte röd vin, i grytan.
tillsatte basilika och mer buljong.. vin, vatten.
smakade av och lät koka ihop..
Lite salt..
Hade bakat bröd av den pizzadeg som blivit över... jäst i 3 dagar innan bakning.. jätte gott bröd att doppa i köttfärssåsen.. .
Öppnade kylen när jag kom hem och ser att en dotter har förberett för middagen hon skall göra i morgon. Hon gillar när kålen inte är strimlad.
Kålpudding med lingonsylt.
[bild]
PRECIS så ska ju kålen se ut i en Kålpudding! Lite större bitar, inte finstrimlat, det går ju bort direkt!
edit: Glömde ju skriva att Kålpudding är en av mina top 5 favoriter! Nästan bara Kåldolmar som är bättre,
men det är ju så mycket mer jobb med dom.