Köp nät med färska musslor i fiskvagnen. Rensa dem noga i kallt vatten och ta bort ev skägg. Kasta trasiga och de som inte stänger sig om man knackar på dem.
finhacka scharlottenlök och vitlök och stek mjuk i stor kastrull i olivolja utan att det får färg. Slå på 4-5 dl vitt vin och låt koka 2-3 minuter. Ös ner musslorna och koka ytterligare 2-3 minuter på hög värme under lock. Ta upp musslorna, släng de som inte öppnat sig.
Häll i några dl grädde och låt koka in, smaka av med salt och peppar. Tillbaka med musslorna och lägg på någon persiljekvist för syns skull.
Ät!
Äldre bohuslänningar hade sagt "Äder i å ägnet?"
Med det sagt, musslor är gott.
Hemgjorda räkmackor igår, inte flott, inte speciellt fint upplagt saknades både dill och citron.
Men båda åts upp med god aptit.
Båda katterna registrerade att det var räkor på gång redan när påsen togs fram från frysen.
Haha, en katt vi hade förut var hopplös på räkor, låg och sov på övervåningen, en räka bröts försiktigt, 2sek efter hör vi en duns och sen var katten i köket
Coolt med oxfilé till förrätt och pizza till huvudrätt.
Detta är alltså inget ifrågasättande utan ärligt talat att jag tycker det är kul att man inte kör fast i några gamla hjulspår.
Här blev det viltfärsbiffar, antingen bara vildsvin, eller vildsvin och älg blandat, en förpackning var dåligt märkt.
Till detta klyftpotatis och en sås på skyn +grädde+ fond+ röda vinbär och lingonsylt, avrundat med soja, salt, peppar.
Sen en till sås, trumpetsvamp, grädde, salt peppar. Trumpetsvampen var faktiskt en julklapp.
Cotes du Rhone till, funkade bra.
Bilden är inge vidare, kom på först efter jag börjat äta att ta en.