Är kaminen ett verktyg?
Har avhärdat lite saker.. Förkylning i familjen så i väntan på covidprovsvar så roar jag mig med vad som går.
Lyckas jag göra ngt av det blir det en egen tråd om det.
Först in i kaminen var det några trasiga kullager.
[bild] [bild] [bild]
Sen ett uttjänt hyvelstål från @Ola C
[bild] [bild]
Får ta ut det imorgonbitti när allt svalnat..
Får jag önska fritt så blir det en egen tråd av det vare sig du lyckas göra något eller ej. Det är spännande att följa processer med både framgång och motgång och se vad det kan leda till.
Åh nej...sambons ännu klantigare systrar är på besök. Den ene provade att välta en 1.5l julmust på tomten som återigen blev amputerad ..here we go again.
Åh nej...sambons ännu klantigare systrar är på besök. Den ene provade att välta en 1.5l julmust på tomten som återigen blev amputerad ..here we go again.
[bild]
Man riktigt ser hur förtvivlad den stackars tomten är..
Åh nej...sambons ännu klantigare systrar är på besök. Den ene provade att välta en 1.5l julmust på tomten som återigen blev amputerad ..here we go again.
[bild]
Stackars, stackars dig, var du tvungen att gå ner i verkstaden då istället att umgås?
Provat en ny modell för ventilerade kragar för ved. Det går fortare att sticksåga en öppning per sida än alla hålsågshål jag kört längre ner i stapeln. Det här är nog en bättre metod.
[bild]
Jag kör med burar på pall, nätsäckarna på pall slutade jag fort med. De sög getpung...
Hittade en gjutjärnskastrull på återvinningen som hade bra form för brödbak. Diskade av den aggressivt och brände in den med olja ett par varv. Enda problemet var att knoppen var i plast, så jag har fått köra utan ett tag. Men igår klämde jag dit en bit aluminium-pinne.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Bjuder på receptet, otroligt enkelt.
650 g mjöl
12 g jäst
500 g vatten
en knapp matsked salt
en klick honung efter smak
Blanda ingredienser, kör i 5-10 minuter till smidig deg. Täck och jäs i kylskåp över natten.
Sätt ugnen på 250 grader med gjutjärnskastrull med lock inne. När det är varmt, ta ut kastrull, stjälp ner degen och sätt på lock. In i ugnen i 30 minuter med lock på. Ta av locket, sänk till 225 och stick i termometer. Grädda till 96 grader. Låt svalna på galler.
Kastrullen får gärna vara avlång då den såklart definierar brödets form. Emaljerad eller inte spelar ingen roll.
Hittade en gjutjärnskastrull på återvinningen som hade bra form för brödbak. Diskade av den aggressivt och brände in den med olja ett par varv. Enda problemet var att knoppen var i plast, så jag har fått köra utan ett tag. Men igår klämde jag dit en bit aluminium-pinne.
[bild]
Bjuder på receptet, otroligt enkelt.
650 g mjöl
12 g jäst
500 g vatten
en knapp matsked socker
en klick honung efter smak
Blanda ingredienser, kör i 5-10 minuter till smidig deg. Täck och jäs i kylskåp över natten.
Sätt ugnen på 250 grader med gjutjärnskastrull med lock inne. När det är varmt, ta ut kastrull, stjälp ner degen och sätt på lock. In i ugnen i 30 minuter med lock på. Ta av locket, sänk till 225 och stick i termometer. Grädda till 96 grader. Låt svalna på galler.
Kastrullen får gärna vara avlång då den såklart definierar brödets form. Emaljerad eller inte spelar ingen roll.
[bild]
AAAAHH!!1! SALT! En knapp matsked SALT! Kan någon moderator redigera mitt inlägg ovan?!?