Ska riva det som är ovanför trappen
-
Inloggade ser högupplösta bilderLogga inSkapa kontoGratis och tar endast 30 sekunder
-
Inloggade ser högupplösta bilderLogga inSkapa kontoGratis och tar endast 30 sekunder
-
Inloggade ser högupplösta bilderLogga inSkapa kontoGratis och tar endast 30 sekunder
-
Inloggade ser högupplösta bilderLogga inSkapa kontoGratis och tar endast 30 sekunder
Troligen har medlemmen sett bilderna ja. Den är verkligen superfin. Det är ett riktigt domedagsverk att uppföra en jordkällare som verkligen inte är gjort i en handvändning. Själv hade jag tänkt både en och två gånger innan jag förstört den, kan användas till så mycket, vin, öl, äpplen, potatis och rotfrukter. Bra "andrahandsvärde" också, som tur är så är det ett fritt land, fyll upp med fyllnadsmassor om du ska ta bort den.
Problemet med smält vatten på våren då det ligger en sten stor som bara den på baksidan och den leder ner vattnet i källaren. Vi började använda den till sylt å saft då vi flyttade dit. Får se har ju tänkt riva det som är ovanför trappen ner för det är ruttet....
Stenen leder inget vatten, så oavsett om du tänker ta bort den så kommer vatten in iaf., vattnet rinner väl bort någonstans så det inte blir en pool i källaren. Som sägs fyll med grövre kross som släpper igenom vatten, en del matkällare mår bra av fuktighet, enda nackdelen är att lock av metall och konserrvburkar rostar om för stor fuktighet finns. I övrigt tänk om med det att riva ut den.
Ditt problem är fukt och att träkonstruktionen ruttnar. Det problemet försvinner väl inte om du fyller källaren med fyllnadsmassor, fukten kommer väl finnas kvar? Vill du bli av med vattnet får du dränera. Men är inte detta en gammal konstruktion som sett sina bästa dagar och behöver bytas. Behåll källaren och renovera uthuset, olja in trät noga och se till att det finns god luftcirkulation.