Så har jag skördat de björnbär som har mognat. Jag gjorde inget särskilt med dem, utan åt upp dem direkt. Mums! Nu hoppas jag att resterande björnbär hinner mogna innan vintern.
Så har jag skördat de björnbär som har mognat. Jag gjorde inget särskilt med dem, utan åt upp dem direkt. Mums! Nu hoppas jag att resterande björnbär hinner mogna innan vintern.
Drar igång 2018 med en liten batch Syrénsaft. Aldrig gjort tidigare men väldigt enkelt. Samma princip som flädersaft. Blev världens doftexplosion när man slog på sockerlagen. Provsmak till helgen!
Drar igång 2018 med en liten batch Syrénsaft. Aldrig gjort tidigare men väldigt enkelt. Samma princip som flädersaft. Blev världens doftexplosion när man slog på sockerlagen. Provsmak till helgen!
[bild]
Det låter gott! Har du ett recept? Jag vill gärna prova.
Det låter gott! Har du ett recept? Jag vill gärna prova.
Absolut! 35-40 blomklasar vänlig bondsyrén. Jag tog lila för färgen på saftens skull. 3 citroner i tunna skivor. Sockerlag på 1,5 liter vatten och 1,5kg socker. En och en halv påse citronsyra (ca 45g). Lägg blommor, citronskivor och citronsyra i hink eller stor kastrull. Slå på sockerlagen direkt från spisen. Ställ svalt med lock en 3-4 dagar. Tappa på flaska. Jag brukar skaka om flaskorna med kokhett vatten och en mininypa bikarbonat innan.
Och ett sommartips! Testa att byta ut sockerlagen mot koncentrerad flädersaft om ni blandar mojitos eller andra sommardrinkar med sockerlag. Ska bli spännande att testa med Syrén i år!
Squashplättar med en röra av fetaost eller annan vitost.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Fetaost, riven squash, vetemjöl, ägg samt salt och peppar.
Riv en Squash (300g, liten), krama ur om det är mycket vatten i den, smula i en " bit " feta, efter smak (60-100g) två ägg, i med peppar och lite mjöl och salt (0,5 -1dl mjöl, beroende på hur vattnig squashen är). Stek i rapsolja salta efter stekningen.
Gott som del av en måltid. Jag vill gärna ha fetaoströra enkom, småkillarna vill inte äta utan stekt fläsk eller bacon och utan fetaoströran.
Konserverade tomater. Lägg tomater i en burk. Skruva på locket löst och värm i micron. Sedan går det att fylla på med lite mer tomater och värma en vända till. Ställ det på varmhållning i 10 minuter i ugnen på 100º. Används som vanliga krossade tomater fast med mer smak.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Alternativt tillvägagångssätt. Gör som i förra exemplet men skruva åt locket på burken innan den värms i micron. Ta sedan ut den och öppna så blir halva köket sprutmålat med tomater.