personstar
svartöra

svartöra

medlem 2008-06-27 Besöker ämne Varför kör alla med OSB bakom gips? 2018-02-23 kl 00:17 1 629 inlägg 104 bilder 0 filmer 234 gillningar 2 779 poäng 10 nivå 1 bästa svar
  1. svartöra
   svartöra
   Min erfarenhet är begränsad till de två komponenter jag provat. Posta i forumet istället så är det kanske någon där med fler erfarenheter.
  2. R
   Roger_Gustavsson
   Det verkar vara tillslagen som låter mest. Borde väl finnas något som låter som vanliga reläer i elektronik?
  3. R
   Roger_Gustavsson
  4. R
   Roger_Gustavsson
   Var inte så störande ljud tidigare innan ombyggnation. Brumfri kontaktor är det förstås, Fanal HSLa 24-10. Nu antar jag att elektrikern kopplade som jag tänkt mig, att den ska bryta två faser av elpatronens tre. Jag har en belastningsvakt och rumstermostat i serie med manöverspänningen (230 V).
  5. R
   Roger_Gustavsson
   Ser att du grejat med kontaktorer. Har samma problem med störande ljud vid till/frånslag.

   Har du gjort något ytterligare för att tysta din kontaktor?

   Roger Gustavsson
   1. svartöra
    svartöra
    Reläerna som jag provade var bra men sockeln smälte (det skrev jag kanske i forumet). Så nu sitter det en AEG-kontaktor från Clas Ohlson och den tycker jag är OK när det gäller ljudet. Den hörs ju men det är inget pistolskott längre...
   2. svartöra
    svartöra
    Jag såg annars när jag byggde basturum för ett tag sedan att det går att köpa kontaktorer som reservdel till bastu (Sigro hade t ex) och hos Elektrolux (del till spis). De är nog ännu tystare.
 • Laddar...
 • Laddar...
 • Laddar...
 • Laddar...
 • Om

  Från
  Västra Götalands län
  Land
  Sverige

  Användbara länkar