Efter att jag flyttade till Tjockhult uppskattar jag västkustens skaldjur ännu mer när jag är tillbaka på besök.
/Höghus
Skaldjur är ju alltid bäst på västkusten. Men Ångbåtsbryggan tycker jag har bra skaldjur, man kan även börja med lite beluga vilket är nice. Ostron finns det bra lite över allt. Tex tycker jag ofta Fiskeläget i Hötorgshallen har bra
Skaldjur är ju alltid bäst på västkusten. Men Ångbåtsbryggan tycker jag har bra skaldjur, man kan även börja med lite beluga vilket är nice. Ostron finns det bra lite över allt. Tex tycker jag ofta Fiskeläget i Hötorgshallen har bra
Jag köper aldrig räkor i Stockholm utan att lukta på dom först. Ammoniakdoft är inte bra...
Och är det för många med avbrutna spröt, dvs har varit frysta, blir det ingen affär.
Nu drygar ju (nästan?) alla fiskhandlare ut de färska räkorna med frysta, de som inte blev sålda förra veckan. Helt ok, men det får inte bli för många.
Ostron är inga problem att hitta, dock inte svenska. Dom hittar man knappt på västkusten heller.
Bra kräftor är svårfunna, iaf till rimliga priser. Krabbklor är sällsynta.
Jag köper aldrig räkor i Stockholm utan att lukta på dom först. Ammoniakdoft är inte bra...
Och är det för många med avbrutna spröt, dvs har varit frysta, blir det ingen affär.
Nu drygar ju (nästan?) alla fiskhandlare ut de färska räkorna med frysta, de som inte blev sålda förra veckan. Helt ok, men det får inte bli för många.
Ostron är inga problem att hitta, dock inte svenska. Dom hittar man knappt på västkusten heller.
Bra kräftor är svårfunna, iaf till rimliga priser. Krabbklor är sällsynta.
/Höghus
Fiskeläget har riktigt bra kräftor vid säsong, kostar som hummer men värt varje krona.
Det där var ett helt nytt grepp jag aldrig ens tänkt, fefferoni o grejer (blodkorv är väl typ som blodpudding, annars letar jag upp en skamvrå).
Blir sugen att prova