Byggahus.se
Blodsoppen
Hemmarökt lax. Rom och dillsås. Och det blev över så det räcker till lunch imorgon med
 
  • Tallrik med hemmarökt lax, kokt potatis, ärter och dillsås på ett träbord.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Gilla
GladanS och 8 till
  • Laddar…
Oxfilé med ankleverskum och gratinerade tomater

Stekt oxfilé med gratinerade tomater och ankleverskum, serverad på tallrik bredvid ett glas rödvin.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
FredrikR och 3 till
  • Laddar…
Stekt oxbringa på tallrik med gröna ärtor och blomkål, tillagad och serverad på ett hemmabord.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Oxbringa, det kan vara skoj att prova. Tänker på Howards mamma i the big bang.
Sen har man den i kylen tills den är väl efter utgångsdatum så man får steka den lite snabbt för att inte behöva slänga den.
Blev faktiskt bättre än förväntat (men långt ifrån bra ).
 
  • Gilla
  • Älska
7ender och 5 till
  • Laddar…
Råa fiskbitar panerade i ströbröd på en plåt redo för tillagning av fish tacos.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
En skål med färgrik mangosalsa och picklad rödlök, ett tillbehör för fish tacos.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Fish tacos in the making - mangosalsa, picklad rödlök är måsten som tillbehör :)
 
  • Gilla
FredrikR och 7 till
  • Laddar…
Inte direkt nån snygg mat men gott var det.
Högrevsburgare från Icas frysdisk, majo med parmesan och jalapeno och cheddar, en skiva cheddar, 3 skivor stekfläsk
Högrevsburgare serverad mellan salladsblad med majonnäs, parmesan, jalapeño, cheddar och stekfläsk.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Salladsbladen funkade faktiskt helt ok, blev lite krisp istället för blöta sladdriga bröd.

Kört keto sen nån dag innan nyår, går riktigt bra och vågen visar redan -6kg, förvisso efter en dygnsfasta. Största orsaken till viktminskningen är väl kanske att man skippat ölen i 3v :D

Ska köra på i 3-4v till har jag tänkt, förhoppningen är väl -20 men 10 är bra det med
 
  • Gilla
a.o.f och 5 till
  • Laddar…
nino nino skrev:
Inte direkt nån snygg mat men gott var det.
Högrevsburgare från Icas frysdisk, majo med parmesan och jalapeno och cheddar, en skiva cheddar, 3 skivor stekfläsk
[bild]

Salladsbladen funkade faktiskt helt ok, blev lite krisp istället för blöta sladdriga bröd.

Kört keto sen nån dag innan nyår, går riktigt bra och vågen visar redan -6kg, förvisso efter en dygnsfasta. Största orsaken till viktminskningen är väl kanske att man skippat ölen i 3v :D

Ska köra på i 3-4v till har jag tänkt, förhoppningen är väl -20 men 10 är bra det med
Största orsaken till viktminskningen är (tyvärr) bara vatten..

Kolhydrater hjälper kroppen att hålla vatten, och intar du då väldigt få så kommer du tappa mycket vatten-vikt..
 
Violina Violina skrev:
Största orsaken till viktminskningen är (tyvärr) bara vatten..

Kolhydrater hjälper kroppen att hålla vatten, och intar du då väldigt få så kommer du tappa mycket vatten-vikt..
Jodå.. men åt gi/lchf för 10år sen och tappade runt 25kg, som tyvärr är tillbaka pga att jag gick tillbaka till den gamla kosten, så visst funkar det... Men så klart är det mest vatten som försvunnit nu
 
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Oxfilé med ankleverskum och gratinerade tomater

[bild]
Gott med anklever och oxfile. Bra kombo mot den rätt magra filén.

Nu blev jag sugen på en tournedos Rossini.

Har du ätit det?
 
  • Gilla
AndersMalmgren
  • Laddar…
Maxwells demon TotalControl skrev:
Gott med anklever och oxfile. Bra kombo mot den rätt magra filén.

Nu blev jag sugen på en tournedos Rossini.

Har du ätit det?
Jo den har man ätit på fransk bistro :)
 
  • Gilla
Maxwells demon
  • Laddar…
Min favorit rätt. moules marinieres. Sist jag åt det på resturang spydde jag och fick migrän.
Om man skall göra det själv och slippa dåliga musslor, funkar det att köra på frysta eller skall det vara färska?
 
Färska!
 
  • Gilla
JollanBygg och 1 till
  • Laddar…
Åsa Lund
Köpte två kilo färska. Sköljde i kallt vatten och kände efter att vartenda ett var helt och stängt innan de åkte ner i grytan. Aldrig lagat detta innan. Himla enkelt, snabblagat och gott (y)
 
Otroligt gott och otroligt enkelt.

Köp nät med färska musslor i fiskvagnen. Rensa dem noga i kallt vatten och ta bort ev skägg. Kasta trasiga och de som inte stänger sig om man knackar på dem.

finhacka scharlottenlök och vitlök och stek mjuk i stor kastrull i olivolja utan att det får färg. Slå på 4-5 dl vitt vin och låt koka 2-3 minuter. Ös ner musslorna och koka ytterligare 2-3 minuter på hög värme under lock. Ta upp musslorna, släng de som inte öppnat sig.

Häll i några dl grädde och låt koka in, smaka av med salt och peppar. Tillbaka med musslorna och lägg på någon persiljekvist för syns skull.

Ät! :love:
 
  • Gilla
Åsa Lund
  • Laddar…
Åsa Lund
mexitegel mexitegel skrev:
Otroligt gott och otroligt enkelt.

Köp nät med färska musslor i fiskvagnen. Rensa dem noga i kallt vatten och ta bort ev skägg. Kasta trasiga och de som inte stänger sig om man knackar på dem.

finhacka scharlottenlök och vitlök och stek mjuk i stor kastrull i olivolja utan att det får färg. Slå på 4-5 dl vitt vin och låt koka 2-3 minuter. Ös ner musslorna och koka ytterligare 2-3 minuter på hög värme under lock. Ta upp musslorna, släng de som inte öppnat sig.

Häll i några dl grädde och låt koka in, smaka av med salt och peppar. Tillbaka med musslorna och lägg på någon persiljekvist för syns skull.

Ät! :love:
Gjorde precis så men med asiatisk kryddning enligt receptet. Mums!
 
  • Gilla
mexitegel
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.