Inlagda krusbär, ska ätas till grillat kött.. (inläggning med ingefära tror jag maken sa.. inget för mig troligen, då jag har lite svårt för stark ingefära)
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
krusbärsmarmelad (funkar som sylt med) .. väldigt mumsigt på rostad macka eller nybakad baguette/scones ..
Underbart! Förhoppningsvis kommer mina vinbärsbuskar ge större skörd nästa år..
[bild]
Hoppas på samma sak här, vi fick inte alls många... (och inga svarta alls typ). I övrigt verkar allt ge bra med bär.. hallonen.. blåbären (ej klara än dock), björnbär (ej klara)..
Jordgubbarna gav dåligt också.. men bara våra ursprungliga.. de jag planterade i höstas har precis börjat bli klara .. vi åt igår, för första gången! (Kändes sent, hälften är fortfarande bara kart).
Är det gelé i burken? (det är vad jag brukar göra på vinbär hihi) eller nån sylt/marmelad?
Vinbär är skoj, jag satte några plantor för två år sedan genom att sticka ner en avklippt gren i jord.
Gjorde samma sak med en till förra sommaren, denna gång direkt där den skulle stå.
Alla har tagit sig fint, men bär nog inte frukt förrän nästa år (år tre).
Inget ikväll. Ska försöka lagra dem ett tag, sen blir det rotmos, kålrotslåda, och ev. lite rostat i ugn
Lät gott alla tre, undrar om jag gjort kålrotslåda nån gång.. vet att jag pratat om det.. men hm har inget minne av att jag faktiskt gjort det! Måste provas (igen om inte annat hehe)