Planerar hur vi ska utöka områdena till nästa år, del av åker lånas ut till grannarnas hästar.
Blir nog att göra ett till område på andra sidan huset, lite varmbäddar och odlingstunnlar bredvid bäcken.
Annars har jag sedan i april haft min första dag hemma utan att varit i trädgården, känns konstigt.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Båda växthusen skall höjas med en halv meter och göras minst 2,4 meter längre, Roligt vinterprojekt!
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Den nyare delen skall iordningställas för enbart majs, bondbönor, ärtor och frilandsgurkor.
En grillplats skall muras och ett mindre uterum skall vara i anslutning till trädäcket.
Sedan får vi se om det blir gjort, hantverkaren är lite trögstartad mellan varven.
Skördat dill och klippt den för för infrysning. Jag använder en fembladig örtsax men det tar ju ändå ganska lång tid, finns det nåt smart tips för att snabba upp processen?
Skördat dill och klippt den för för infrysning. Jag använder en fembladig örtsax men det tar ju ändå ganska lång tid, finns det nåt smart tips för att snabba upp processen?
Skördat dill och klippt den för för infrysning. Jag använder en fembladig örtsax men det tar ju ändå ganska lång tid, finns det nåt smart tips för att snabba upp processen?
Man lär sig något nytt hela tiden, en sådan har jag aldrig sett förut.
Ja, den fungerar bra. Hittade såna på duka eller cervera eller nån sån butik, kostade runt 200 kr så det var inte aktuellt. Men när jag hittade samma modell för 20-30 kr på Gekås i Ullared blev det ett köp.
Går det bra? Hinner det inte bli mos av allt då? Jag tänker att det är svårt att kontrollera kniven.
Vi torkar dill i ugnen eller i en tork, evermat, mixar efteråt, då har vi färdig "dillkrydda" till ugnsrostade rotfrukter, pommes, fiskrätter, ett alternativ till att frysa in dill eller andra örter.
Min älskling vaknade nyligen, enligt henne är det bästa sättet att hantera dill, klipp den längst ner, frys in den i påsar, oklippt i bit, när den är fryst skakar man bara påsen, då faller de finare dillgrenarna loss, kvar blir "stammen".
Mvh P-A
Min älskling vaknade nyligen, enligt henne är det bästa sättet att hantera dill, klipp den längst ner, frys in den i påsar, oklippt i bit, när den är fryst skakar man bara påsen, då faller de finare dillgrenarna loss, kvar blir "stammen".
Mvh P-A
Det är också värt att testa, får hoppas på en stor skörd ☺️