Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. martinåsaka

  Bygga växthus

  Har det såhär nu...
  martinåsaka · 4d · 15 svar · 2,4k läst
  ·
 2. P

  Projekt växthus Maxi 4 Willab Garden

  [citat] Riktigt hardcore. Rena porren för tekniknörd som man är :love::love:
  petererlandsson1194 · 8d · 28 svar · 6,2k läst
  ·
 3. Oldboy

  Glas från äldre växthus, någon som vet mer?

  Som Thomas säger, ser ut som typiska glas till kall-/varmbänkar. Med tanke på mängden likadana så måste de rimligen komma från en professionell odling. Hur som, bara att ta bort handtagen och fixa till så är det utmärkta växthusglas. Trävirket bör vara av bästa klass. Finns inget tuffare läge än nästan horisontellt utomhus, med fukt både underifrån och ovanifrån
  Oldboy · 10d · 2 svar · 320 läst
  ·
 4. M

  Mura växthus

  Vanliga armeringsjärn borde duga att använda då det inte är någon belastning från sidan på väggen. Bistålen brukar kosta en del.
  mattoys · 11d · 3 svar · 1,9k läst
  ·
 5. SKJB021

  Bygga växthus på gammal stenmur - hur förankra i muren?

  [citat] Balk eller konstruktionsrör, om du inte är hemma inom stålkonstruktioner måste du anlita proffs eller satsa på något annat. Vilka fundament beror på övrig konstruktion men att gjuta själv är väl bäst.
  SKJB021 · 11d · 14 svar · 819 läst
  ·
 6. D

  Har problem med automatiska fönsteröppnare till växthus

  Jag målade det svarta vitt, så funkade det bra sen på vårt gamla växthus. Vitt blir ju inte lika varmt som mörka färger som svart.
  dibb · 18d · 1 svar · 453 läst
 7. E

  Täta under sockel

  Fuktiga fäst ytor är akilleshälen för alla fogmatrial sen finns det säkert produkter som är bättre eller sämre men skulle aldrig chansa det ska vara torrt och rent. Rödsprit på aluminiumet och primer på stenarna och bra mängd massa så sitter fogen längre än växthuset klarar av. Sen om något märke är lättare eller svårare att lägga kanske något men inga konstigheter börja
  Exxi · 19d · 19 svar · 710 läst
  ·
 8. D

  Fästa dörr på eget byggt växthus

  [citat] Limma borde gå bra. Annars kan du kanske borra och bulta fast en träram? Se till att ha en ny och vass borr, samt kör sakta och kyl med 5-56 eller något så går det bra. Jag använde acrylglas till mina takluckor och gjorde på detta sätt. Bultade fast en stålram av plattjärn runt kanterna.
  daniel enberget · 19d · 4 svar · 430 läst
  ·
 9. D

  Hur ska vi bygga ett växthus runt vinrankan?

  [citat] Om du inte redan har övervägt Accoya, så tycker jag att du ska göra det. 50 års rötskyddsgaranti. Använde det själv till syllen i mitt växthus. Trevligt material att arbeta i. Kan dock spricka om man inte förborrar för grövre skruv. Jag målade med vit linoljefärg, men det behöver inte målas alls om man inte vill.
  daniel enberget · 19d · 12 svar · 1,2k läst
  ·
 10. mrjim

  Grundläggning växthus på dålig mark

  Det har varit lite velande fram och tillbaka, men landade till slut i att gräva ur 50 cm, sen en markduk. Fyllt upp med 10 cm kross, lagt dit cellplast och sedan fyllt på med mer kross. Kommer gjuta en armerad ram som jag fäster växthuset stålsockel i. Förväntar mig tyvärr sättningar, men hoppas det inte blir enorma.
  mrjim · 23d · 2 svar · 754 läst
 11. K

  Säkerhetsfilm på växthus, behöver växter UV-ljus ?

  Tackar. Enligt Wikipedia: Solen producerar UV-strålning av alla våglängder. UVC och den största delen av UVB-strålningen absorberas av ozonlagret. Vanligt glas, exempelvis fönsterglas, är transparent för UVA, men släpper inte igenom kortare våglängder såsom UVB och UVC Men jag kör nog på film iallafall. Känns säkrare. Tackar 13th Marine; Nej, har inte gjort nån byggtråd....
  kebab · 25d · 3 svar · 289 läst
  ·
 12. Kendobendo

  Växthus Victory Orangery 10,2 m²

  [citat] Häftigt. 17000 va ju inte så farligt. När jag kollar så kommer jag inte under 20000. Va de någon speciell rea när du köpte?
  Kendobendo · 13 apr · 12 svar · 1,1k läst
  ·
 13. H

  Uterum i lärkträ med sedumtak

  [citat] Givetvis skulle det bli mer som ett extrarum och säkert användas mer om det var i direkt förbindelse med huset. För vår del hade det dock blivit ett mycket större projekt.
  Henrik_U · 10 apr · 13 svar · 4,3k läst
  ·
 14. S

  Grund till växthus

  Jag gjorde ganska exakt så med ett växthus av samma typ. Använde 6st färdiga 500mm plintar och tryckt virke. Det har stått pall fyra-fem år i alla fall.
  snoddas2 · 10 apr · 1 svar · 341 läst
 15. U

  Växthus av egna glasrutor

  [citat] Jag har också haft den tanken, även det låter klokt. Tack för ditt tips!
  Ullafolk · 20 mar · 8 svar · 675 läst
 16. Daniel Hansson

  Växthus

  Det låter som en bra idé
  Daniel Hansson · 2 mar · 3 svar · 444 läst
 17. B

  Växthus från containerrally?

  Gör en återkoppling på tråden. Jag gjorde bort mig och köpte ett växthus via containerrally...betalade och väntade på leverans. När jag hörde av mig så fick jag inget svar. Helt plötsligt efter nästan 2 månader kom en avi på växthuset. Tyvärr så var jag bortrest så när jag väl hade lyckats få tag i DHL så hade det gått i retur. Efter många försök och tjafs att jag
  Björn Håkansson · 26 feb · 9 svar · 15,7k läst
 18. T

  Hydroponisk odling?

  Ok, synd :( Men tack för svar! :)
  tlundberg · 22 feb · 264 svar · 53,0k läst
  ·
 19. Oldboy

  Takstol till växthus

  I vårt växthus om ca 2,10 x 5,50 med sadeltak skarvade jag nockbalken (45 x 195) på mitten. Växthuset delades av där med en "dörröppning" som är bärande på samma sätt som gavlarna. Dvs en stående stolpe på var sida om mittgången och en tvärbalk mellan stolparnas infästningspunkter på takbjälkarna, samt tvärslåar till hammarbanden och snedstöttor för att kunna ta upp
  Oldboy · 20 feb · 1 svar · 656 läst
  ·
 20. M

  Växthus som inte tål snö

  Det hela beror väl på hur mycket snö och hur blöt den var. Vi har ett växthus från Skånska byggvaror som klarat flera vintrar i norra Sverige med bara någon sprucken ruta men då täcker vi det med en presenning och ser till att sopa av snön då och då om det bygger på för mycket. /M
  mgranbom · 14 feb · 1 svar · 529 läst
 21. D

  Firmor som bygger måttbeställda växhus

  [citat] Nu höftar jag lite ur mitt svaga minne: Gjutform, frigolit,slingor, armering: 10k. Gjutning med pumpbil 18k. Virke 25k (valde accoya till syllen och bara den stod nog för en tredjedel. Glas (härdat) 30k. Stål till luckor och takkonstruktion 15k. Kamin 5k. Skorsten 7k. Tegel köpte jag begagnat och sålde det som blev över och gick med vinst :) Beggad dörr 3k. Plåt 3k.
  daniel enberget · 12 feb · 6 svar · 1,4k läst
  ·
 22. R

  Växthus av 16 mm kanalplast avsedd för uterum, bra växtljus?

  [citat] Tack för info, hittade en annan sida än den jag köpt kanaplasten på där ljusgenomsläpp angavs. Den jag har har en ljusgenomsläpp på 32-50% och den klara varianten har 79% så det verkar som om det är bättre att skaffa klar/plexi om man ändå ska lägga ner tiden.
  RealElwood · 28 jan · 2 svar · 710 läst
 23. G

  Orangeri/växthus med pool

  Häftig användning av en lada. tar ni bort taket kan ni behöva lägga in några diagonalsträvor, ljusinsläppet kommer att ge en helt annan miljö. för trevnaden kan ni behöva ta bort del av någon vägg vi jag tro.
  gweru · 5 jan · 2 svar · 3,8k läst
 24. Q

  Grundläggning växthus.

  Taket är det som blir mest besvärligt med 6 kantigt, men du kan ju titta på detta och deras byggbeskrivning. https://www.byggmax.se/paviljong-alice-p6809522 För grunden så bör det räcka med 6 betongplintar och att du bygger upp den med tryckimpregnerat. Ska du mest ha den som paviljong så hade jag nog byggt ett trädäck, du kan låta golvet vila på reglar som ligger på betongplattor,
  que · dec '18 · 1 svar · 906 läst
 25. Q

  Grund/Sockel till växthus

  Kommer att skaffa ett Atrium 9kvm, ett sexkantigt växthus, en sida är ung 1,9m. Alternativ 1 sockel Köpa tillhörande plåtsockel och gjuta fast de 6 fästena i gjutrör på 600-800mm. A) är det tillräckligt stöd för växthuset med dessa 6 punkter? Jag tänkte låta sockeln ligga i en bädd av singel. Tänker bara gräva djupt vid rören, resten av grunden tänkte jag bara gräva en 2dm
  que · dec '18 · 0 svar · 629 läst
 26. M

  Vad är detta för larv?!

  Har liknande i trädgårdslandet som äter upp allt som har kontakt med jorden. Jordgubbar, potatis och morötter. Mycket intresserad av motmedel så man kan odla nåt där. Har bara själv fått höra att det är tusenfotingslarver.
  Mangan84 · nov '18 · 3 svar · 1,2k läst
  ·
 27. Cheesen

  Växthus som förråd

  [citat] Det beror på vart i Sverige du bor. I Lappland går det. Mera tveksam till om det funkar i Bohuslän.
  Cheesen · nov '18 · 3 svar · 677 läst
 28. pa.albinsson

  Grund till växthus på plintar på berg

  Bara för att visa hur det blev: [bild] [bild] [bild]
  pa.albinsson · okt '18 · 6 svar · 2,2k läst
  ·
 29. Staffan2000

  Ersätta Murning med trästomme för växthus

  Ja.
  Staffan2000 · okt '18 · 1 svar · 859 läst
  ·
 30. Oldboy

  grund i sprängsten till växthus

  Det fungerar. Du använder med fördel grovt virke till stommen för tyngd och stabilitet. Trots det är växthus lätta konstruktioner, och särskilt om det är plast istf glas. Så några betongplintar nergrävda ordentligt behövs som draggankare.
  Oldboy · sep '18 · 1 svar · 788 läst
Laddar...