Byggahus.se
Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. P

  Vårt växthusprojekt

  [bild]
  Peter_K · 1d · 1 svar · 165 läst
  ·
 2. pa.albinsson

  Grund till växthus på plintar på berg

  Den djupaste delen utnyttjade jag till att samla vatten i. Leder in vattnet genom hängrännor på marken och två avloppsrör som är dragna genom de två yttre bäddarna. En dränkpump och lite kopplingar och kranar med droppslang inkopplade uppe i bägge bäddarna gör det hela rätt smidigt. Trall ovanpå gömmer alltsammans. Lägger upp bilder om någon får liknande förutsättningar:
  pa.albinsson · 1d · 7 svar · 2,4k läst
  ·
 3. A

  Reservglas, var köper man ?

  Jag är minst tredje ägaren på mitt växthus. Både förra ägaren och jag har lekt glasmästare och bytt en stor del av glaset mot sådant som vi fått från begagnade fönster. Det finns rutor med mellan 2 och 6 mm i det växthuset och alla fungerar de med fjädrarna.
  Avemo · 2d · 3 svar · 166 läst
 4. E

  Växthus på berggrund

  Kan tillägga att växthuset är tänkt att bli just under 15 kvm och fästas i garageväggen (pulpettak).
  Emil Br · 3d · 1 svar · 131 läst
  ·
 5. P

  Nya nedgjutningsjärn

  [bild]
  Peter_K · 3d · 15 svar · 724 läst
  ·
 6. Oldboy

  Växthusdröm - var börjar vi

  Grunden beror bl a på till vad / hur växthuset är tänkt att användas. Ska det vara markbäddar eller bara krukor i växthuset, eller rent av upphöjda bäddar? Tycker att mura upp en grundmur från berget vore bäst. Muren kan isoleras på utsidan om man vill få marken i växthuset uppvärmd lite tidigare på våren. Ska man rita huset själv så bör man utgå från mått på tillgängliga
  Oldboy · 3d · 1 svar · 284 läst
  ·
 7. Oldboy

  Dela 2glas till 1glas? Litet växthus av gamla fönster.

  Dela till 1-glas för att maximera volymen/storleken på växthuset. Ja, det kan (kommer att bli) absolut bli för varmt i ett litet växthus mot en södervägg, så extremt bra ventilation som sköter sig själv är ett måste.
  Oldboy · 3d · 1 svar · 268 läst
 8. Oldboy

  Grunden till växthuset..

  Gräs vill man definitivt inte ha i växthuset, så all grässvål måste bort. Vi har också ett växthus på plintar med plattor i en gång i mitten och bäddar vid sidorna. När man gräver i bäddarna så underminerar man plattorna, och luckrar upp jorden på insidan av plintarna. Så plintarna behöver var hyfsat djupa, och det är lämpligt att planera så att gången ligger lägre än
  Oldboy · 3d · 1 svar · 296 läst
 9. H

  Uterum i lärkträ med sedumtak

  Det ser väldigt fint ut. Eftersom vi la taket i höstas så hann det inte blomma innan vintern. Jag kan lägga upp bild på det om någon vecka (är på semester nu).
  Henrik_U · 4d · 17 svar · 5,0k läst
  ·
 10. M

  Glas från äldre växthus, någon som vet mer?

  Användes även på växthus. Som tak. Sköts upp i rad på tak”balkar” Sattes up på vårvintern och plockades ner på hösten. Man kunde släppa ner raden från nock så ett fönster plockades ner, för vädring.
  Månicas · 5d · 3 svar · 652 läst
  ·
 11. E

  Självvattnande blomkrukor

  Tack för tipset.
  Evamag · 10d · 2 svar · 232 läst
  ·
 12. O

  Vårt växthus.

  Nu har vi börjat mysa in oss. Satt upp gardiner på väggen mot grannen som solskydd. Kaminen och en liten sittgrupp har fått flytta in. Nu måste jag fundera ut en lösning på skorstenen.
  Oskar81 · 13d · 6 svar · 465 läst
  ·
 13. Workingclasshero

  Odlingslådor/krukor i orangeri?

  Du har ju svaret i din fråga :-) Gör alla varianter. Strössla väggarna med 100x100 armeringsjärn och försök att bara stoppa in riktigt gamla saker så får du fin känsla. Även om du inte har gamla fina spröjsade fönster så kan det räcka med ett fönster för att mjuka upp synintrycket. Lycka till.
  Workingclasshero · 18d · 2 svar · 219 läst
  ·
 14. fremax

  Ska rita ett växthus. Vad ska jag tänka på?

  Pris härdat ca 700-1200:-/m2 Laminerat 1000-1500:-/m2 Kraftigare virke är vridstyvare och stadigare. Med vänlig hälsning, fremax
  fremax · 27d · 3 svar · 410 läst
  ·
 15. D

  Växthus-"Glasen" har blåst iväg. Vad göra?

  Ett ställe att köpa clips på https://www.bygghemma.se/tradgard-och-utemiljo/odling-och-tradgardsskotsel/vaxthus/vaxthustillbehor/glasclips-vitavia-20-st/p-186307
  Davidofsweden · 9 jun · 5 svar · 664 läst
  ·
 16. J

  Djur äter upp lökblast?

  Inga spår efter klövar/fossingar? Rådjur äter det mesta.
  Jonatan79 · 8 jun · 1 svar · 260 läst
  ·
 17. J

  Outl1 växthus

  Jo, nu är jag med. Vaknade i natt och kom på vad som var fel. Har ju byggt ett altantak med kanalplast och då följde det med en ”tejp” som man satte över kanterna. Trodde hela tiden att växthuset skulle tätas på utsidan mot regn.
  Jan Antonsson · 5 jun · 4 svar · 444 läst
 18. sir_daniel

  Bygga växthus på gammal stenmur - hur förankra i muren?

  Om ni har möjlighet, sätt in en kamin där för att kunna njuta sen höst och tidig vår samt någon gång under vintern med Tex gluwine
  sir_daniel · 1 jun · 17 svar · 1,5k läst
  ·
 19. Ajones

  Installera liten kamin i växthus utan mur. Hur?

  Tack för svar. Kaminen är mest för myset. Men kanske kan hjälpa något när det är risk för frostnätter på våren....Då får jag vara eldvakt
  Ajones · 26 maj · 3 svar · 431 läst
  ·
 20. Kendobendo

  Projekt växthus Maxi 4 Willab Garden

  [citat] Ja de får bli lastbil. Jag har kollat runt lite. Jag ska nog köra på plattor så de kommer bli bra. Men jag kan inte låta bli att störa mig lite på den stora prisskillnaden på växthuset. I januari 18000kr och för samma nu 29000kr. Jag väntar på en vettig rea just nu men marken kommer ta tid att fixa ändå så ingen fara.
  Kendobendo · 25 maj · 30 svar · 7,2k läst
  ·
 21. Kendobendo

  Växthus Victory Orangery 10,2 m²

  [citat] Jösses vilken skillnad. Man kanske borde vänta innan man köper då.
  Kendobendo · 23 maj · 14 svar · 1,6k läst
  ·
 22. martinåsaka

  Bygga växthus

  Har det såhär nu...
  martinåsaka · 17 maj · 15 svar · 2,8k läst
  ·
 23. M

  Mura växthus

  Vanliga armeringsjärn borde duga att använda då det inte är någon belastning från sidan på väggen. Bistålen brukar kosta en del.
  mattoys · 10 maj · 3 svar · 2,3k läst
  ·
 24. D

  Har problem med automatiska fönsteröppnare till växthus

  Jag målade det svarta vitt, så funkade det bra sen på vårt gamla växthus. Vitt blir ju inte lika varmt som mörka färger som svart.
  dibb · 3 maj · 1 svar · 682 läst
 25. E

  Täta under sockel

  Fuktiga fäst ytor är akilleshälen för alla fogmatrial sen finns det säkert produkter som är bättre eller sämre men skulle aldrig chansa det ska vara torrt och rent. Rödsprit på aluminiumet och primer på stenarna och bra mängd massa så sitter fogen längre än växthuset klarar av. Sen om något märke är lättare eller svårare att lägga kanske något men inga konstigheter börja
  Exxi · 2 maj · 19 svar · 1,0k läst
  ·
 26. D

  Fästa dörr på eget byggt växthus

  [citat] Limma borde gå bra. Annars kan du kanske borra och bulta fast en träram? Se till att ha en ny och vass borr, samt kör sakta och kyl med 5-56 eller något så går det bra. Jag använde acrylglas till mina takluckor och gjorde på detta sätt. Bultade fast en stålram av plattjärn runt kanterna.
  daniel enberget · 2 maj · 4 svar · 624 läst
  ·
 27. D

  Hur ska vi bygga ett växthus runt vinrankan?

  [citat] Om du inte redan har övervägt Accoya, så tycker jag att du ska göra det. 50 års rötskyddsgaranti. Använde det själv till syllen i mitt växthus. Trevligt material att arbeta i. Kan dock spricka om man inte förborrar för grövre skruv. Jag målade med vit linoljefärg, men det behöver inte målas alls om man inte vill.
  daniel enberget · 2 maj · 12 svar · 1,4k läst
  ·
 28. mrjim

  Grundläggning växthus på dålig mark

  Det har varit lite velande fram och tillbaka, men landade till slut i att gräva ur 50 cm, sen en markduk. Fyllt upp med 10 cm kross, lagt dit cellplast och sedan fyllt på med mer kross. Kommer gjuta en armerad ram som jag fäster växthuset stålsockel i. Förväntar mig tyvärr sättningar, men hoppas det inte blir enorma.
  mrjim · 28 apr · 2 svar · 917 läst
 29. K

  Säkerhetsfilm på växthus, behöver växter UV-ljus ?

  Tackar. Enligt Wikipedia: Solen producerar UV-strålning av alla våglängder. UVC och den största delen av UVB-strålningen absorberas av ozonlagret. Vanligt glas, exempelvis fönsterglas, är transparent för UVA, men släpper inte igenom kortare våglängder såsom UVB och UVC Men jag kör nog på film iallafall. Känns säkrare. Tackar 13th Marine; Nej, har inte gjort nån byggtråd....
  kebab · 26 apr · 3 svar · 477 läst
  ·
 30. S

  Grund till växthus

  Jag gjorde ganska exakt så med ett växthus av samma typ. Använde 6st färdiga 500mm plintar och tryckt virke. Det har stått pall fyra-fem år i alla fall.
  snoddas2 · 10 apr · 1 svar · 551 läst
Laddar...