Ellagård
Ellagård: Nu med fötter för att bygga upp höjden så att den matchar trallen på 27mm. Ytbehandlad med roststopp och hammarlack.
1 svar · 205 läst
·
H
Hajjen: [citat] Enligt beräkningen ovan så föreslås en HEA180, som kommer hålla och kommer resultera i en nedböjning vid maxlast på 5 mm. Jag dimensionerar inte så det var bara en sammanfattning av resultatet :)
6 svar · 243 läst
S
Stefansod68: det kommer inte vara någon belastning så det går att trycka fast en plåtbit med spackel så det tränger ut lite genom hålen och låta det torka innan framsidan slipas til
6 svar · 351 läst
E
ElCerdo: Hej! Googla på rörbandslip, finns billiga varianter att köpa på nätet om man vill. Köp lite slipband i olika korn och sedan scotchbriteband (brukar finnas kit med olika grovlek där också). Sedan bara att köra, "superenkelt" och effektivt. Det går givetvis att köra med vinkelslip och putsrondeller, men det tar lite mer tid och kräver lite mer av som utför och kan vara knepigt på
3 svar · 300 läst
·
pelle plåttak
pelle plåttak: [citat] kan jag lägga upp när det är klart
19 svar · 2,2k läst
·
ricebridge
ricebridge: Nej, nej, byt gångjärn.
3 svar · 262 läst
·
Eriksgatan
Eriksgatan: [citat] Tack för lite konstruktivitet! Nej, detta är också helt nytt för mig. Har också hanterat åtskilliga riktigt gamla väderutsatta luckor och dörrar, bl.a. från tiden som maskinchef i Flottan, där vi underhöll och reparerade delar på fartyg som var 50+ år gamla.
11 svar · 568 läst
·
RoTe
RoTe: Nej du behöver svets.
1 svar · 433 läst
·
P
Petkoljub: Tjena, det är Bauhaus som sålt den, och de har inte en susning! :-) Hade faktiskt trott att delen skulle vara enkelt att hitta eftersom jag vill minnas att jag sett den nyjjtas på betydligt fler ställen. Ditt tips är ju allitd nåt att ha i ärmen om jag inte skulle lyckas hitta den.
4 svar · 470 läst
·
fatsug
fatsug: Och nu dök det nya växelörat upp. Passar som en smäck! Tack för hjälpen. [bild]
11 svar · 889 läst
·
S
Stefan1972: sandblästring säger inte mycket? Det kan handla om allt från små punktblästeraggregat till munstycken på 20mm som kräver skruvkompressorer på fullt skaft.
10 svar · 632 läst
·
M
moga: Håller på att reparera kanoter och letar efter sån här böjd aluminiumskena. Kallas för stävskena på båtspråk men lyckas bara hitta rostfri på båtbutikerna och jag söker aluminium. Testar att fråga här om någon vet var man kan hitta? Cirka 15mm bred. Verkar som skarvlister till golv finns i rätt form i aluminium men har bara hittat sådana som är för breda.
0 svar · 356 läst
H
heimlaga: Det skall vara en ståborste med tvinnade trådar monterad på vinkelslipmaskin. En prisvärd modell finns på Biltema.
6 svar · 671 läst
·
D
droopy: Folk drar småskruvar alldeles för hårt. En vanlig 8.8 M4 är det väl 2.9 Nm på om jag inte mins fel. Det är så lite i moment så det är lätt att överdra småskruv.. Drar man med 5,8 så känns det fortfarande inte så mycket med en skruvmejsel i handen. Bäst är att köpa sig en momentnyckel för bits så att man "känner" in hur pass lite 2.9 faktiskt är.
11 svar · 2,6k läst
·
H
Harald Blåtumme: Utan att ha specialistkunskaper skulle jag köpt ESAB-svetsen utan tvekan. Kanhända båda har sitt ursprung tillverkningsmässigt i Kina men ESAB har ett varumärke att värna om inom svets, det har inte Biltema. Faktum är att jag blev litet sugen på denna ESAB-svets nu, har haft blandade erfarenheter av en billig Jula-inverter som gick på ca 1500 kr och i storlek som en brödrost. Största
2 svar · 673 läst
C
Cff: [citat] tack!
7 svar · 591 läst
Violina
Violina: [citat] Ja typ där, i en liksidig kil, hela ovansidan ska värmas och sen en bit ner på sidorna
19 svar · 1,6k läst
·
S
Svenneiskåne: [citat] Om du nu köper denna, har du plus och minusuttag så måste du ha likströmselektroder också. Växelströmselektroder funkar inte. Sen, har du 16 ampere säkring där du ska svetsa? Står den går att svetsa utomhus med, men se upp för regn, dålig ipklassning så tror inte den klarar en regnskur, använd ALLTID jordfelsbrytare. Lycka till med köpet. Invertertekniken är fantastisk.
5 svar · 1,2k läst
B
Betongapa: Självrensande måste väl funka om man kortar ner det befintliga röret lite?
5 svar · 849 läst
·
T
TommieK: Ja det stämmer att dom blir 3.5m långa. Låter bra det 👍
7 svar · 811 läst
B
bjornlof: [citat] Tack för input!
4 svar · 748 läst
·
Andreas_Hansson
Andreas_Hansson: [citat] Borde kanske köras i vacumkammare för att vara riktigt säker på att det blir bra. En analys måste såklart göras på grundmaterialet så man kan göra en svetsbarhetsbedömning. OES analys borde göras så man kan faställa kol och mangan halten.
62 svar · 4,3k läst
·
B
Betongapa: Verkar finnas många namn på dessa hittar ej vad som är korrekt, dock en amazonlänk nedan med massa förslag hoppas det hjälper. https://www.amazon.se/-/en/D2034PA823F3/dp/B0CQRT39G7?th=1&language=sv_SE
1 svar · 806 läst
·
Höghus
Höghus: [citat] En nackdel med hårdlödningen är den avvikande färgen på skarven. I mitt fall satte jag iofs skarven så att den skulle synas. Lite som japansk "kintsugi", där reparationen framhävs och skadan blir till något berikande. Men det går säkert att färga med något lämpligt. /Höghus
9 svar · 1,2k läst
·
F
fsn: [citat] Laserskäraren är redan konstruerad, produktifierad och används dagligen i extremt stor omfattning. Det går att kontakta företag som har laser (eller vatten, men precisionen är lite vassare på laser). Jag tror jag fick pris på 3300kr när det begav sig för plåtarna i 6mm för själva basbordet. Ytterst prisvärt.
6 svar · 880 läst
M
myrstack: Om du har en härdugn är väl det enkla att köra allt där om du överger tanken med en kula i respektive ände och accepterar två separata hammare. Förutsatt att du kan ha hammarhuvuduna utanför jättblåset beroende på hur du värmer det hela. Du kommer väl upp över ditt lods smältpunkt antar jag i ungnen? Om din ugn pallar detta är det väl bara att borra ut så kulorna ligger still
19 svar · 1,9k läst
·
F
fribygg: Jag betvivlar att du kan laga sprickan varaktigt, men du kan ju låta kamin botten (sprickan)vara täckt av aska eller täcka den med grovt grus,lera vermeculit eller nått annat som kan skydda gjutjärnet.
1 svar · 800 läst
·
X
xxargs: Jag har rostfri gryta med en 'fot' baserad på en ren aluminiumplatta för värmespridning tillverkade i tiden kring när induktionssspisar inte var speciellt vanliga och avsåg främst att värmas mot vanliga elplattor med sina typiska 3 stycken kontaktpunkter och lätt att bränna vid punktmässigt på grytsidan - tidigare (1960-tals) dito rostfria grytor hade ofta en fotkappa med koppar
18 svar · 2,5k läst
·
B
byggolle: Bra letat. Måste ju vara en bakplåtstång.
13 svar · 2,2k läst
·
P
poba53: I Göteborgsområdet kan Du köpa mycket olika metaller i form av plåt, profiler, rör och balkar från Montano i Bohus. Kolla deras hemsida. De säljer till privatpersoner
16 svar · 5,7k läst
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.