personstarthumb-up

Internet - fiber, bredband, ADSL, 3G/4G

Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. X

  För nybörjaren: Dra fiber till huset

  Låt fiberleverantören blåsa in fibern i ditt fasadmätarskåp, montera en fiberskarv där som du ansluter fibern med och dra sen egen fiberkabel i ditt röda rör och hyr in en firma som svetsar båda ändarna. Sen är "problemet" löst. Vill du veta vilka produkter du behöver så säg till. Du vill inte ha aktiv utrustning i ditt fasadmätarskåp.
  xLnT · 29 okt · 175 svar · 65,0k läst
  ·
 2. M

  Mats Nätverksskola

  Och för att då ta det hela i lite större skala så tar jag min egen instalaltion som exempel. Den övre panelen (svart cat6) matar en underpanel med sex jack längst till vänster. Längst till höger matar den med två fyra telejack X två nummer. Första uttaget från höger per nummer är seriellt och de tre efterföljande parrallella. Här går det att se en telepropp i jack 24. Den undre
  Mats · nov '06 · 22 svar · 149,2k läst
  ·
 3. E

  Var köper jag billig Cat6a/Cat7 installationskabel?

  Ja, som rubriken säger. Var köper jag billigast Cat6a eller Cat7 installationskabel på rulle? Webhallen har 100m Cat7 S/FTP för 790kr Dustinhome: 1859kr elbutik.se: 23kr/meter
  Erik_Hansson · 5m · 0 svar · 1 läst
 4. A

  Telia höjer priset på öppen fiber?

  Det blir Bredband2 och Sappa.
  Andy78 · 14h · 22 svar · 3,6k läst
 5. A

  Hjälp! Min fiberkabel gick av.

  Tror vi får låta ts berätta hur det gick till att slita av piggtailen ;) Och varför svetshylsan ligger lös med exponerad fiber, är man inte försiktig med den inkommande fibern så riskerar man att knäcka den.
  AndersS · 17h · 27 svar · 1,4k läst
  ·
 6. F

  Fiberslang ovan mark ok?

  Har aldrig sett svart multiduct så det ser uppenbarligen väldigt olika ut beroende på nätägare/projektör etc. Vet dock att det brukar vara problem att blåsa kundfiber i matningsduct med 10mm innerdiameter så det låter jobbigt med så stora PEM-slangar.
  faf · 3d · 24 svar · 941 läst
 7. J

  repeater eller mesh eller något annat?

  Det blev en billigt repeater till att börja med. Det funkar faktiskt helt okej. Det verkar dock som att man måste starta om den när strömmen till routern varit bruten, men det kanske är normalt?
  j-o75 · 4d · 31 svar · 1,3k läst
 8. V

  Cctv app internet flaskhals?

  [citat] Nedströms såklart, upp är de nog max 1 Mbit ja. Ibland tänker man fel. Definivt flaskhals.
  varmstro · 5d · 2 svar · 109 läst
 9. Slaeggan

  Kan nätverk dela dosa med el?

  [citat] Jag har hittat ett för den gamla telefonen, men den är i andra ändan av källaren, så då får jag dra TP över hela källaren, inklusive minst 2 genomföringar i betong, för att komma till ett telerör där jag nog bara får igenom en CAT6a, för det är ett ganska tunt litet rör, och sedan så skulle det bli en del kabeldragning för att få fram det till TV-bänken också.
  Slaeggan · 6d · 11 svar · 762 läst
 10. G

  Försäkringsfråga: Vem betalar vid skada på utvändig box för fiber?

  Nu har jag fått min invändiga installation enligt önskemål Allt osynligt utifrån. Montören som också svetsade fibern tycker att IP Onlys policy i det här området är konstig. Först ska en gubbe komma och montera fasadboxen, montera kabelskydd, borra hål i väggen och montera mediakonvertern på insidan och sätta i nätadaptern 1). Då måste kunden vara hemma. Nästa besök vid
  gråsten · 13d · 86 svar · 4,2k läst
  ·
 11. A

  Telia framtidens nät, era erfarenheter, fungerar det eller inte?

  [citat] Ställ den där du har bäst RSSI och kör på det, skiljer det bara lite grann på annan plats där du vill ha den så är det inte hela världen.
  Andy78 · 13d · 58 svar · 2,8k läst
 12. hsd

  Nätverkskabel fastnat i flexslan

  Det KAN gå att dra kabeln med kontakt om man tejpar kontakten spolformat och fixerar kabel och kontakt mot draglinan , dock inget att rekommendera
  hsd · 14d · 9 svar · 594 läst
 13. A

  Gruppavtal i IP-onlys nät

  Är också intresserad av gruppavtal då vi idag har öppen fiber men det av någon anledning inte går att välja något annat än Telia då det var bundet på 3 år. Föreningens intention är att teckna fastighetsavtal, eventuellt så slipper vi månadsavgift per hushålls.
  Andy78 · 15d · 25 svar · 1,3k läst
 14. lars_stefan_axelsson

  Ubiquiti Unifi AP AC Pro

  [citat] Tittar man på plotterna så ser det ut som om man borde få bättre resultat med en takmontering. Den verkar optimerad för det. Jag får dock bra resultat även med montering på en vägg i ena änden av huset, så det fungerar iaf bra för mig det med.
  lars_stefan_axelsson · 16d · 153 svar · 22,7k läst
  ·
 15. arneri68

  TV abonnemang / streamade linjärkanaler - viaplay?

  [citat] Viasat har kluriga avtal som de själva inte har koll på. När jag testade Viasats fulla utbud var jag tvungen att efter provtiden skriva på för ett 24 månaders abonnemang lägst Silver. De har haft kontraktsproblem med olika kanalägare vad som visas på Viaplay, däribland Discovery networks och TV4, med resultat att vissa kanaler inte varit tillgängliga. Viasat ser bäst ut i
  arneri68 · 17d · 14 svar · 515 läst
  ·
 16. granis70

  Stadsnätsbolaget. Nån som testat?

  [citat] Tack för uppdatering och att du delar med dig av vad du fått fram! Tack vare det du skriver kanske någon annan får en varning om de googlar på stadsnätsbolaget.
  granis70 · 21d · 21 svar · 638 läst
 17. Andreas_Hansson

  Google Wifi

  Är det någon som använder dessa? https://store.google.com/product/google_wifi Fungerar de bra? Tänkte skaffa dessa nu när jag får fiber.
  Andreas_Hansson · 25d · 0 svar · 241 läst
 18. A

  Fiberbox Öresundskraft!

  Fiberdosan till höger behöver inte el men medieomvandlaren till vänster behöver det, den har ju en spänningsadapter ansluten. Dra ut adapterna så ser att lamporna på den slocknar och du tappar kontakten med fibernätet. Tror det är en begreppsfråga, dvs fiberbox/dosa används bara för att kunna svetsa fiber och fixera skarven säkert.
  AndersS · 25d · 1 svar · 174 läst
  ·
 19. useless

  Dra fiber mellan två hus

  Tänk er Jörgen Städje som infrastrukturs-, kommunikations- och utbildningsminister...
  useless · 17 nov · 7 svar · 688 läst
 20. useless

  Vad ingår i anslutningskostnad för fiber

  Vilka geografiska begränsningar göra att dom inte kan koppla in alla sina leverantörer?
  useless · 13 nov · 10 svar · 526 läst
 21. M

  Rör-/slangsystemet när man drar nätverk i huset

  2 cat6 i väldragen 20 slang/rör ska gå så lätt att man klarar det utan glid. brukar gå med 3 i rör utan glid, 4 går i raka rör men då vill jag ha glid för att det ska funka Jag brukar skala kabeln runt 2 dm, klippa bort 2 par plus ev plastkryss, sticka de två kvarande paren genom öglan på fjädern och sen tvinna runt sig själva. På så sätt blir det inte tjockare än en oskalad
  Mats · 12 nov · 8 svar · 398 läst
 22. ricebridge

  Hur fästa grejer i skåpet?

  Håller helt med om kardborre. Använder det helt för pedaleffekter för elgitarr, som sitter i ett eget case. Rätt monterat sitter det även när man transporterar runt caset. Håller på att bli standard i såna sammanhang.
  ricebridge · 12 nov · 3 svar · 309 läst
  ·
 23. G

  söker lösning för fail over till 4G om fiberanslutning går ned.

  Det finns några routrar, t ex Asus och Dovado, som pingar för att kolla om WAN-anslutningen över fiber eller till adsl-modem funkar. Gör den ej det så aktiveras USB utgång med modem. Om ping över WAN-utgång kommer tillbaka växlar routern till den fasta förbindelsen igen. Kruxet är att jag helst vill använda AVM-routrar pga de många telefoni-funktionerna. Så nu letar jag efter hur
  gråsten · 6 nov · 0 svar · 235 läst
 24. G

  Dyr 4g router eller repeater eller kabel?

  Röstar starkt för Devolo home plugs. I källaren kan en variant som har både LAN-uttag och fungerar som wifi-accesspunkt användas. Devolo har ett bra konfigurationsprogram som heter Cockpit och med det kan man se vilken hastighet devolo-enheterna medger.
  gråsten · 6 nov · 15 svar · 519 läst
 25. tommib

  Nätverk för villa?

  Det är nog för att de är ett otympligt format. Thomann är som sagt billiga men det kostar 150 kr för frakten. Handlar man mycket så är det jättebra men om man bara ska ha en pryl så är det lite dyrt.
  tommib · 4 nov · 63 svar · 5,2k läst
  ·
 26. KnockOnWood

  Installera en router utan dator?

  [citat] Se där ja, det var ju det jag skrev :) [bild] Fast jag har en RT-AC51U.
  KnockOnWood · 3 nov · 17 svar · 730 läst
  ·
 27. arneri68

  Har ni kontroll över mobiltelefonen?

  [citat] Även om den inte loggar in på ett Wifi-nät lär den ha koll på vilka nät som finns tillgängliga. Det låter som din mobiltelefon har något som den inte skall ha. Kanske bäst att göra en ominstallation utan att ladda backupkonfiguration. Knacka wifi, mail etc manuellt.
  arneri68 · 3 nov · 20 svar · 1,3k läst
 28. M

  Hur bli av med luftledning telefoni?

  [citat] Det kommer aldrig att hända ;) Jag klippte vid stolpen vid fritidshuset. Kan se det som försäkring att inte åskan hittar in den vägen och lägga undan några kronor varje år i försäkringspremie till mig själv. Då räcker det till att betala att spänna upp en ny tråd om jag säljer och den nye ägaren vill ha luftledning igen. (vilket är extremt osannolikt)
  MagHam · 2 nov · 26 svar · 1,7k läst
  ·
 29. M

  IP-telefoni

  Det är ju fortfarande standard att köra G711 eftersom G729 och andra codecs är licenskrävande och därmed kostar pengar för operatörerna.
  Marcussjogren · 31 okt · 10 svar · 473 läst
 30. A

  Telia router men annan internetleverantör

  Jag kommer prova min om jag har den kvar, vi kommer troligtvis byta från Telia.
  Andy78 · 29 okt · 16 svar · 641 läst
 31. lars_stefan_axelsson

  Bahnhof fortsätter ta ut 875 för de ska betala 549

  Det varierar uppenbarligen hos Bahnhof med. Om jag vill höja hastigheten på mitt nuvarande abonnemang ett snäpp (till 250/100) så blir den kostnaden lägre än om jag skulle teckna ett nytt abonnemang med den hastigheten. Det skiljer bara ca 30:- i månaden, men ändå. Om jag skulle teckna ett nytt abonnemang med samma hastighet som det jag har, så blir priset exakt samma. Så i mitt fall
  lars_stefan_axelsson · 28 okt · 8 svar · 602 läst
 32. A

  Ersättning av Fiberbolag för nyttjande av mark

  [citat] Jag kan ge min förklaring, jordbruk är en väldigt liten av levande landsbygg, endastt några få procent, där merparten är "genomsnittsanställda" och egna företagare. Så för att få en levande landsbyggd måste de här två grupperna ges förutsättningar. Sedan finns de som håller öppna landskap och sköter marken, vilket är markägare via jordbruk/skogsbruk. Här har vi en
  AndersS · 28 okt · 11 svar · 717 läst
Laddar...