Ämne
Svar
Läst
Senast ↑
 1. T

  Hjälp ang gips på källarväggar!!!

  @Blwrgrl : jag har sökt här på byggahus-forumet men inte hittat något direkt vettigt angående dessa luxelement. Men de har tydligen en hemsida med många bra praktiska tips om hur man går till väga för att maximera användandet av produkten. Därför rekommenderade min plattsättare detta systemet eftersom det fanns mycket dokumentation om det att tillgå. Om du tittar på bild 4a på
  tobbbias · dec '16 · 146 svar · 186,2k läst
  ·
 2. A

  Handla byggmaterial utomlands

  [QUOTE = "RoffeN, post: 3136815, member: 18668"] I've bought most of the Bauhof in Tallinn, and then they ship by Freight via DPD. [/ QUOTE] Dessutom, om du köper i Estland betalar du 20% estisk moms. Jag köper också byggvaror i Estland
  AlexAndersen · dec '18 · 406 svar · 265,5k läst
  ·
 3. B

  Välja byggmaterial till huset - sten, trä, cellplast, cellglas m m

  Eller varför inte Mackelering (Cob), Kubb eller ett flätat hus av sly och lerklining. Det finns många bra byggnadsteknik med lera.Har själv använt mig av sly och lerklining till ett innertak. Och ska göra en utbyggnad av Mackelering eller Kubb. Så det finns bra och relativt billiga byggmetoder istället för dom vanliga byggmetoderna.
  Bjor · dec '18 · 1 svar · 35,6k läst
  ·
 4. H

  Natursten eller granit sökes!

  Är det nån som har länk på företag i tyskland som man kan kolla priserna hos? Jag letar speciellt efter granit, kakel, klinkers, stengolv. ::)
  HR · jun '02 · 0 svar · 2,8k läst
 5. H

  Bra färghandel i Göteborg.

  Tyvärr så fick jag ingen tips här på forumet, så fick själv åka ut och kolla runt, och kan till min förvåning rek. Gårdstens Färhus, mkt bra sortiment och kunnig & hjälpvänlig personal ! ::)
  HR · jul '02 · 1 svar · 3,3k läst
 6. G

  Hjälp! Hur att handskas med putsad vägg

  Jag tror det är likadan vägg som vi har i våran lägenhet. Ska man sätta upp något som väger mer än något kilo måste man använda en expanderskruv. Jag skulle börja med att borra ett hål genom putsen med en borr som har något större diameter än vad expanderskruven har. När jag kommit igenom putsen byter jag till en borr med den diameter som expanderskruven ska ha. Trycker därefter
  General_Failure · aug '02 · 3 svar · 8,4k läst
 7. L

  Fasadtegel

  Har kollat på fasadtegel. Skulle vilja ha någon rundhuggen gul snygg. Problemet är att jag inte sett någon sådan. Någon som vet något om tegel? Mexi tegel tillverkas inte längre i Sverige, men i Danmark tillverkas vitt och grått.
  Lotta · aug '02 · 0 svar · 3,4k läst
 8. M

  Hallå! Är det ingen som vet något om

  Låter som om Hans & Greta skulle komma förbi när som helst... ;)
  MC · aug '02 · 2 svar · 2,8k läst
 9. Y

  Fasad av  

  Sluta skrika!
  ymca · aug '02 · 2 svar · 2,7k läst
 10. L

  Det blir inget "Hans och Greta";)

  Det gröna taket är också skippat, och svart är det nu, men jag hinner väl ändra mig många gånger till. Saken är den att vi börjar gräva på tisdag. Så mannen är på grundnivå, medan jag funderar på annat. På tal om underhållet tror jag på att göra det så enkelt för sig som möjligt. Det finns ju alltid underhåll med ett hus, så kan man underlätta det för sig, så tycker
  Lotta · sep '02 · 8 svar · 4,1k läst
 11. P

  Dorocell

  Jag åsyftade uttorkningen av väggen då man bygger med Dorocell väggelement eftersom betongen då är klädd med plast på båda sidor. Sylltätningen som jag avsåg var den som du placerar ovanpå din källarvägg för att sedan resa ett trähus ovanpå. Beklagar om jag var otydlig. Som jag ser det har man klätt betongen i väggen med plast påtre av fyra sidor. Vart tar fukten vägen?
  PA · sep '02 · 2 svar · 3,4k läst
 12. B

  innerdörrar

  Kungsäter dörr, http://www.kungsater.com, är också en bra leverantör.
  BoByggarn · okt '02 · 1 svar · 5,0k läst
 13. G

  Köpa färg på Coop Forum ??

  [citat] Nej, jag är en glad amatör. Och tro inte på allt jag säger. Det har hänt att jag har haft fel :)
  General_Failure · okt '02 · 7 svar · 10,2k läst
 14. G

  Råd om oinredd övervåning

  Hur stor är huset? Är övervåningen redan isolerad? 177' kr låter dyrt. Kolla tidigare inlägg. Jag vet att detta har diskuterats tidigare.
  General_Failure · okt '02 · 0 svar · 3,2k läst
 15. Sven

  Färgtyp på husfasad?

  "slamfärg dras med pigmentproblem" Väljer du Uulas slamfärg som säljs via Centrum för byggnadsvård i gysinge så är det endast den vita färgen som får "problem". Den ser efter en tid lite smutsig ut om den målas på äldre fasader.
  Sven · okt '02 · 1 svar · 4,0k läst
 16. Sven

  timmerhus ...

  Priset är bl.a. beroende på timringstekning. Maskinell eller manuell, handbilad sida/sidor, handgjorda långdrag och knutar m.m. Ett väsentligt beslut att ta är om timmerstommen skall vara synlig invändigt och/eller utvändigt. Personligen ser jag inget behov att isolera en ny timmerstomme. Det viktigaste är konvektionsskyddet d.v.s. att stommen är vindtät (ej vattentät). Jag har för
  Sven · okt '02 · 1 svar · 4,7k läst
 17. Sven

  RAA:s Materialguide

  Riksantikvarieämbetet håller på att bygga upp en materialguide. Kanske något för Er som köpt ett bättre begagnat objekt som Ni skall rusta upp. Eller kanske helt enkelt för den som vill öka sina kunskaper. http://www.raa.se/materialguiden/material.asp
  Sven · okt '02 · 0 svar · 2,7k läst
 18. B

  Det går att bygga med nollbudget !!!

  KO, äntligen får man leva i en bostad med trampat jordgolv! Utvecklingen går frammåt...
  BoByggarn · nov '02 · 0 svar · 2,8k läst
 19. Sweli

  PUTS FASAD -METODER Snälla tipsa!

  Hittade följande medtod/system för puts, kanske något för dig. Kullahus Putsspackel länken ditt http://www.kullahus.se/ Vi kommer att ha betonghus redan putsad och letade efter färg till huset, träffade denna sida från byggahus länkarna. Verkar enkelt att arbeta med. Lycka till!
  Sweli · nov '02 · 1 svar · 3,3k läst
 20. Sweli

  Tysklandsinköp

  jag tror att det var jag som la till den länken. Importerar från Tyskland. Dom har lagret där och skickar varorna hem till dig direkt från lagret. Om jag förstog det rätt, blir ingen frakt men dom tar 99 kr för hanteringen. Låter ganska bra om man inte vill ta sig en liten "shopping semester" till Tyskland. Vi ska göra det snart.
  Sweli · nov '02 · 2 svar · 2,5k läst
 21. S

  Stenhus

  Hej Astia! Se även tidigare inlägg. Finns en del diskussioner kring just betong/lättbetong och leca. Mvh Stefan ;)
  Stefan · nov '02 · 2 svar · 2,9k läst
 22. Sweli

  H+H Celcon

  H+H Celcon viste vi inte att det existerade när vi räknade. Ytong var det dyraste efter samtal med Ytong företaget och andra hustillverkare som byggde med Ytong. "Sambon" som svarade är min ;D
  Sweli · nov '02 · 14 svar · 5,3k läst
 23. B

  Leca block

  En leca vägg skall sågas upp och där sak jag installera en dörr av trä ;D [citat]
  bamse · nov '02 · 3 svar · 3,5k läst
 24. KarlXII

  Yttervägg

  U-värdet är 0.27 enligt ekofiber... Se http://www.ekofiber.se/Ritningar/Forsak/Vaggar/v1.gif Det räcker mer än väl för Mälardalen. I normalfallet. Isolerar man mer blir det naturligtvis mindre värmebehov och förbrukning, å andra sidan blir det dyrare att bygga huset.
  KarlXII · nov '02 · 1 svar · 3,8k läst
 25. B

  Platta på mark

  Det där har avhandlats tämligen grundligt i "Värme, vatten, ventilation" - "Golvvärme farligt för klinkers?". Kontentan är att det absolut viktigaste är att ångspärren är tät.
  BoD · nov '02 · 3 svar · 3,8k läst
 26. E

  Varm Luft...

  Dina vent-kanaler kommer sotaren att rengöra Micke.
  Ekke · nov '02 · 7 svar · 3,4k läst
 27. D

  Masonite-Beams

  Bl.a. Hjältevadshus använder sådana så de kan väl inte vara helfel. Konstruktinen med balk-masonit-balk innebär mindre risk för köldbryggor och en lägre vikt jämfört med solida träbalkar. Nackdelar finns säkert som med allt annat. Man kan ju tänka sig att man behöver en grövre dimension för samma belastning bl.a.
  Daniel_T · nov '02 · 0 svar · 4,3k läst
 28. Sweli

  Byggmaterial från Tyskland????

  Håller med Ekke och Karl. Bygmax är otroligt billigt för att vara Sverige. Vid närmare priskontroll är Tumstock inte så bra som jag trodde. Bäst ändå, om man ska köpa mycket, är fortfarande Tyskland. Jag tänker mera på lite mera exklusivare saker som här är extremt dyra. Där kan man hitta samma för hälften av priset.
  Sweli · nov '02 · 15 svar · 12,5k läst
 29. E

  Att pruta!!

  Förresten Stefan Forslund,du är en mycket märklig kille först mailar du o ringer till mig tiotal gånger o vill att jag ska hjälpa dig med en maskinentreprenör,när jag då gör det svarar du inte i telefon trots att denna entreprenör har ringt dig ett antal gånger?! :o :-/ Vad är du ute efter ??
  Ekke · nov '02 · 20 svar · 3,4k läst
 30. C

  Click golv 59:- eller 169:-

  [citat] Badrum, toalett, grovkök, farstu. Även i toaletten uppe kommer vi ha klinker. Och en liten plätt framför kaminen.
  C · nov '02 · 22 svar · 7,6k läst
 31. S

  Puts eller träfasad - kostnader

  Information till den som eventuellt funderar på ett putsat hus. Utgångspunkten är ett normalstort hus med en byggyta på ca 100 m2 eller yttermått 8 x 12 m. Total längd på ytterväggar 40 löpmeter. Priserna kan givetvis variera något mellan olika hustillverkare, men här är ett exempel baserat på ovanstående mått. Kostnad för ytterväggar: Trävägg med lockpanel: 87000:-
  Sambon · nov '02 · 0 svar · 3,6k läst
 32. S

  Isolering i betongplatta

  Hej Tomas! Vilken tjocklek valde du på isoleringen under din platta? Kör du med golvvärme? Har för mig att jag läst att man ska ha mellan 300-500mm. Stämmer detta? Lägger man då helt sonikt fler lager om man kör på 100mm block? Mvh Stefan
  Stefan · dec '02 · 1 svar · 2,8k läst
 33. M

  Marmoroc

  Någon som har använt det? Vet vad kostnaden blir jämfört med träpanel? Ser ju ut som om man kan få en tegelfasad utan att kunna mura
  Midas · dec '02 · 0 svar · 3,0k läst
Laddar...