Ämne
Svar
Läst
Senast
Forum
 1. F

  Vad har du för elförbrukning i ditt hus?

  2704kwh i nov 2018.. Missade att det gällde just den månaden! Den månaden är dock kraftigt missvisande för mig, då jag körde 8kw elfläktar i garaget dygnet runt i nästan två veckor.. :)
  Fjeddan79 · 7m · 316 svar · 35,7k läst · El
  ·
 2. A

  Det här med PoE switchar, VLAN, SFP, hjälp mig...

  Sitter och kollar på PoE switchar för att bygga ett nätverk på vinden med IP-kameror och lite annat, max ett dussin kameror inne och ute. Det finns tydligen 802.3 af och at där vad jag förstår kameror nöjer sig med af. Verkar som att många routrar idag klarar bägge. Men sedan hittar jag saker som VLAN som tydligen skall kunna prioritera trafik och även öka säkerheten. Finns det
  Anders_Nilsson · 14m · 0 svar · 1 läst · Internet - fiber, bredband, ADSL, 3G/4G
 3. D

  Konstruktion av ett ångbad?

  [citat] Tycker att det verkar omständigt att göra egna sitsar/bänkar, om man inte gör dom mycket enkla. LUX ? Menar du Luxelements? https://www.luxelements.com/lux/programm/concept/sitzvarianten.htm Dom har färdiga sitsar/bänkar, men dyra. Jag köper en färdig sist som jag tror blir bekväm. [bild]
  Deblen Hang · 40m · 5 svar · 786 läst · Bastu
  ·
 4. A

  Dåligt drag i bastukamin

  Du har torr björkved och korrekt drag på spjällen? Har du kollat att lågan ser bra ut? Rent generellt låter det ju som för låg förbränningstemperatur med åtföljande kondensation i skorstenen av tjära och skit som inte förbrännts. Är skorstenen isolerad hela vägen? Är det svinkallt ute kan det ju bli kondensation. Prova att elda med inte alltför mycket ved och se till att lågan
  Anders_Nilsson · 42m · 1 svar · 50 läst · Bastu
 5. P

  Vad har du gjort med verktyg och maskiner idag?

  Öl, soffa, polare och jojk — visst är livet underbart ibland! :D //Ronnie
  Pysslarn · 2h · 5,9k svar · 819,6k läst · Verktyg, maskiner & fordon
  ·
 6. bygga_bo

  Runt-kvadratiskt klaffbord

  [citat] Grundhyvel eller grundkloss. I folkmun (pun intended) kallas den ibland kärringtand.
  bygga_bo · 2h · 12 svar · 678 läst · Möbelsnickeri
  ·
 7. W

  Höjd kemikalieskatt på vitvaror och hemelektronik

  Ja politikerna har ju sagt att dom ska driva igenom sin miljöpolitik med piska och morot. Piskan har dom redan visat ett flertal gånger med alla förslag om och höjda skatter. Undrar när vi får se moroten?
  wildeside · 2h · 3 svar · 109 läst · Artikelkommentarer
 8. major_tom

  Hjälp med planlösning

  långt mellan sovrum och badrum på nedervåningen, sen inget tillgängligt badrum eller toalett för sovrum 4 utan då måste man springa ner en trappa eller in och störa i sov3? förstår i princip inte alls övervåningen, layouten kanske är bra men det är omöjligt att säga för ritningen är väldigt konstig. vad är de stora blocken i sovrummen som ser ut som en del av väggen?
  major_tom · 2h · 2 svar · 39 läst · Planlösningar
  ·
 9. N

  Hur tjock isolering i ett garagetak?

  Tack för svaren. Jag lutar nog mot att lägga 45 gles m isolering förutom de 220 mm i bjälklaget. Framöver skulle jag kunna isolera vinden och ha frostfritt där.
  NicklasWall · 2h · 9 svar · 367 läst · Småhus, garage, friggebod, m m.
 10. W

  Planlösning nybygge!

  [citat] Kall draget går att lösa med Nibe SAM40, men ju mer jag läser så lutar det nog åt bergvärme istället, ska prata med en brunnsborrningsfirma som jag vet är bra att ha att göra med nästa veck om vad det skulle kosta och om det lönar sig i huset jag planerar. Nepp inga stora fönster vill inte skrämma förbipasserande när jag strosar omkring i kalsonger. Iof inga problem med
  wildeside · 3h · 149 svar · 3,9k läst · Planlösningar
  ·
 11. N

  Sex lyxiga sextiotalshus

  [citat] Nu är det ju inte för småtråkiga 60-talshus som folk betalar så mycket utan för fastigheterna. Vill man ha någonting överhuvudtaget i exempelvis Djursholm så får man hosta upp miljonerna. Att man får ett hus på köpet får väl ses som en bonus.
  Nanashi · 3h · 4 svar · 223 läst · Artikelkommentarer
 12. Demmpa

  Sprickor i källargolv av betong

  Vårt källargolv bestås av två betonglager. Dels ett lager som täcker hela källaren, själva plattan, den gjöts innan några väggar byggdes, den är ca 8-10cm tjock, på den byggdes alla väggar, även innerväggar, dörrkarmarna monterades ”innan” väggarna byggdes, karmarna står på betongplattan. När sedan alla väggar byggts så gjöt man ett 5cm tjock betongytskikt på alla
  Demmpa · 3h · 1 svar · 51 läst · Golv
  ·
 13. KnockOnWood

  Induktion med bra kontrolplacering eller analog kontrol?

  [citat] Jaha, ok, då är det kanske bäst att prova innan man köper. Den vi har var IKEAS billigaste när vi byggde kök år 2010. Ingen har någonsin klagat på funktionen. Och jag tro inte att alla har Sticky Fingers :)
  KnockOnWood · 3h · 18 svar · 585 läst · Vitvaror
  ·
 14. Demmpa

  Kabel dragning 3st lampor och 2 brytare

  Om du ska ha traditionella trappkopplingar för att styra lamporna och att du ska styra lamporna inviduellt så måste det vara minst sju trådar till vardera strömbrytargrupp, då bör/måste det vara antingen dubbla 16-rör eller ett 20-rör, men det är bara några få apparatdosor som har 20-anslutning. Sedan så är egentligen både dragning av rör & tråd behörighetskrävande arbete.
  Demmpa · 3h · 12 svar · 240 läst · El
  ·
 15. sir_daniel

  Få upp golvet i samma nivå som garagegolvet

  Tog in firma som gjöt (ränna) min 50m2 platta inkl glättning kostade 25k inkl moms
  sir_daniel · 3h · 22 svar · 593 läst · Småhus, garage, friggebod, m m.
  ·
 16. H

  Rabatt på listpris för klinkertillval vid plattsättning i totalentreprenad

  Problemet här, tror jag är att ditt avtal med totalentreprenören påverkar inte tillsvalspriserna hos underentreprenörerna. De kan göra stora påslag på ändringar.
  hempularen · 3h · 3 svar · 145 läst · Priser, kalkyler, fastighetsskatt m m.
 17. Nötegårdsgubben

  Humorhörnan ...

  [citat] Hmm...äh, det är kul med självkroni. Jag håller med du.
  Nötegårdsgubben · 3h · 7,5k svar · 1169,4k läst · Övrigt off topic
  ·
 18. Appendix

  Husdrömmar: Makeover av ett 50-talshus med 70-tals tillbyggnad

  [citat] Ja det är ju det klassiska när man kollar på objekt. Utrymmen på planlösningen som inte är fotade alls... Det ger direkt dåliga vibbar. Den trappan var ju verkligen helt missad i både bilderna hos mäklaren men även så missadejag den i tv-programmet...
  Appendix · 3h · 89 svar · 16,1k läst · Artikelkommentarer
  ·
 19. B

  Jämför din bolåneränta

  Sturme har uppdaterat sin ränta: "1,46% SEB 2 975 000 3 månader (rörlig) ..." Jämför din ränta på www.byggahus.se/ekonomi/borantor/
  Boränteroboten · 3h · 6,4k svar · 165,3k läst · Priser, kalkyler, fastighetsskatt m m.
 20. F

  Vilken utav dessa L/V pumpar ska jag ta?

  Varför luft/vatten och inte bergvärme? https://www.byggahus.se/forum/threads/vaert-att-investera-i-luft-vatten-pump.335038/ /Fredrik
  fb35523 · 4h · 1 svar · 56 läst · Värmepumpar
 21. nikasp

  Liten toa med dusch

  Draperi och blöta golv är hemskt. Du borde kunna klämma in toalett mot dörren och extra litet handfat samt infällbar duschvägg. Jag hade en liknande lösning i ett mindre utrymme 1,3x1,3 med snevägg. Körde på skjutdörr i glas. Alltid möjligt att gå på toa utan blöta fötter.
  nikasp · 4h · 12 svar · 311 läst · Badrum
  ·
 22. Björn Melander

  Hyvel Axminster tradeserie

  Tack igen för input! Ni som har en 26:a, räcker kraften till med den klena motorn?
  Björn Melander · 4h · 11 svar · 557 läst · Verktyg, maskiner & fordon
  ·
 23. J

  Montera kanalfläkt i serie med köksfläkt?

  [citat] Det här är jag intresserad av. Behöll du själva kåpan i köket men driver flödet med en takfläkt istället? Blev det tystare? Bättre drag?
  jan_banan · 4h · 2 svar · 643 läst · Ventilation
 24. apelton

  Fuskbygge, hur går vi vidare?

  [citat] Om vi utgår från att isoleringen i väggen har standardmått på höjden (1200 mm) så har vi åtminstone 1200 + ca 1100 (övre isoleringen ser ut att vara något kapad) = 2300. Sen är det ett svart parti nedanför den reglade väggen som jag av bilden att döma tror är minst ca 600 mm (troligen mer, men jag safe:ar). Då skulle totala höjden, innan innertaket sitter, vara 2900 mm /
  apelton · 4h · 406 svar · 138,6k läst · Juridik
  ·
 25. Peter2400

  Få loss bromsskiva Mitsubishi Outlander

  Autodoc har en massa fina videor på hur man ska gå till väga, kanske inte rätt årsmodell men liknande förfarande, [MEDIA=youtube]K6ZsxTGMbFA[/MEDIA]
  Peter2400 · 4h · 15 svar · 309 läst · Verktyg, maskiner & fordon
  ·
 26. nikasp

  Vinterförvaring av gasolgrill

  Bara att köra. Jag grillar året om i Stockholm med två olika gasol-Weber. Står under tak och nästan alltid under överdrag.
  nikasp · 4h · 8 svar · 23,1k läst · Altan & uteplats
 27. H

  Köpa hus med riven vägg utan bygglov

  Vet mäklaren om att tillstånd saknas? Mäklaren är skyldig att informera alla spekulanter om det isf. Så budar alla med samma info. Köp!
  Höök · 4h · 25 svar · 3,7k läst · Bygglov
  ·
 28. Needas

  Limma sidobleck på alufönster

  [citat] Jag har själv väldigt goda erfarenheter av Biltemas multibond Rapid och har alltid en tub hemma! Men det är en liten kostnad i sammanhanget så jag hade kört på tec7 ändå.
  Needas · 4h · 4 svar · 116 läst · Fönster & dörrar
 29. Frustrator

  Styra upp verkstan

  [citat] Har annars två böcker, tysk dvärg-fantasy jag kan skicka upp? ;) [bild] Tömmer hyllan [bild] [bild] Sakta men säkert. Sen ska bänken bort. Huven över skrivaren är också borta just nu. Ska byggas om så jag kan montera upp skrivaren närmare taket.
  Frustrator · 4h · 171 svar · 17,5k läst · Verktyg, maskiner & fordon
  ·
 30. W

  Uppsägningstid inneboende?

  Du kanske ska informera hyresgästerna så snart som möjligt så dom får en chans att planera sin flytt! Ta en diskussion med hyresgästerna så kanske det löser sig på ett bra sätt, istället för att spåna om uppsägningstider.
  wildeside · 4h · 9 svar · 305 läst · Juridik
Laddar...