1. 2009-11-02 21:01
  Svara | #1
    
  Nykomling Medlem: apr 2007
  skåne
  28 inlägg

  6 bilder

  Lila fläckar på vägg i källare

  Hej,

  Vi gjorde om i tvättstugan i våras. Den var målad med plastfärg sedan tidigare utan några problem med mögel etc. Vi installerade luftavfuktare och måladae om väggarna med silikatfärg. Vi valde silikatfärg eftersom vi putsat om två väggar och vill att alla väggar skulle ha samm färg. Enligt färgbutiken var det ok att måla med silikat på plastfärgen.

  Under oktober upptäcket vi lila fläckar på "plastväggarna", ytterväggar, som sedan är målade med silikatfärg. Det luktar inte mögel men jag antar att det är mögel? Längs med väggen hängs tvätten, tvättlinorna går ca 15 cm från väggen. Jag har försökt fota men det är svårt att få med.

  Vad kan det vara?
   

  Redigera/radera meddelande Citera Multi-citera detta inlägg Snabbsvara på inlägget

 2. 2009-11-03 22:02
  Svara | #2
    
  Nykomling Medlem: nov 2009
  Uppsala
  41 inlägg

  Man ska aldrig lägga en silikatfärg på en akrylat/latex färg. Redan där är det ett fel, tyvärr, från säljaren som du pratade med. Har aldrig stött på att lila fläckar uppstår tyvärr, så kan inte med säkerhet säga vad det är, men känns konstigt att det ska ha blivit mögel pga att du målat en silikatfärg på en plastfärg, silikatfärgen borde bara sitta dåligt. Vad jag ser på bilden ser ut som en fuktskada eller liknande(kan inte svära på det), dock vad som gör det lila kan jag inte svara på. Men det är i vilket fall fel färg på fel färg, tyvärr. Prata med din lokala färghandlare igen och ifrågasätt rekommendationen(prata med någon annan än den som sålde färgen till dig i samma butik). Lycka till.
  ~Det finns inga problem, bara lösningar~
  Redigera/radera meddelande Citera Multi-citera detta inlägg Snabbsvara på inlägget

Liknande ämnen

 1. Vitlut på ekbänkskiva=lila?
  av miino i forum Kök
 2. lila färg i vattnet
  av persilja i forum Vatten & avlopp
 3. Liguster som blir lila och dör
  av BennyHill i forum Häckar, buskar & träd
 4. Önskar tips på lila flickrum
  av Oline i forum Inredning
 5. Massivt lila tegel.
  av David i forum Byggmaterial & byggteknik