Byggahus.se

Plaströr runt elledning sönder utomhus

Besvarad 5 apr 2020 av Bengt Loord

 1. Hej !
  Fick just grävhjälp och då görs plaströret runt elledningen vid min elcentral vid vägen sönder av spaden så en dm är borta med elledningen helt oskyddad. Den är visselrligen helt intakt ,men är detta ok att lämna så säger en ...men tänker själv bör väl åtminstone sätta ett annat rör runt och gaffa tejpa det ....Vilken tejp isf....eller vad tycker du ...?
  (Är nu svart ute, men kan ta pic imorg.om det skulle underlätta att kunna svara på lättare...)
  Mvh
  Ayoshka
   
 2. Svar

 3. Kabeln är godkänd att ligga direkt i marken (med ett varningsband ovanför).

  Röret är till för att kunna byta kabeln utan att gräva upp vägbanan. Likaså ska man kunna komplettera med en ytterligare kabel om plats finns i röret.
  Kan du komplettera röret så att man fortfarande i framtiden kan göra kompletteringar så är det bra.
   
  Bengt Loord

  Bengt Loord

  Elingenjör

De senast besvarade frågorna

 1. Infravärme

  Hej ! Har en stor öppen altan på 100kvm det är tak över.Vad skulle du rekommendera för terass värmare där för väggmontage ? Är alltid kallt där ?
 2. Lysrör som sitter fast i en kåpa

  Hej, ska byta ett lysrör i badrumsskåp, och får inte loss det... Det fungerar att vrida på det så det lossnar ur fästena, men över ändarna på lysröret sitter det som två plastkåpor. Dvs det går...
 3. Induktionsspis Cylinda

  Hej. Vi har köpt en ny induktionsspis men den kokar ojämnt. Den kokar och så stänger den av några sekunder, sen kokar den igen. Jag har aldrig varit med om detta tidigare, detta är 3:dje...

Visa alla frågor