Byggahus.se

Köksflkäktsbyte

Besvarad 16 okt 2019 av Bengt Loord

 1. Jag har kopt en idenetisk futurum,och på den gamla var den en stickpropp, men den nya har 4 st kablar blå,brun, gulgrön/jord och en svart hur ska jag koppla till en stickpropp, kan jag eltejpa den svarta och bara använda det jag kan koppla eller kan du hjälpa mig.MVH stefan krantz
   
 2. Svar

 3. Till fläkten ska det finnas en bruks- och inkopplingsanvisning.
  Gör det inte det, så kontakta inköpsstället.
   
  Bengt Loord

  Bengt Loord

  Elingenjör

 4. Kommentarer

 5. [SH]
  [SH] ·
  Om din gamla hade en stickpropp och den nya har en kabel med fyra trådar så har du inte köpt en identisk. Vad din gamla var törs jag inte säga men din nya är troligen en historia med transformatorstyrning av extern fläkt. Ev en Alliance med egen motor också.
   

De senast besvarade frågorna

 1. Jordade eluttag i ojordade ledningar.

  Hej, Vi har nyligen köpt en bostadsrätt med jordade eluttag. När vi nu anlitar en elektriker för att byta ut uttagen får vi beskedet att ledningarna är ojordade och att det är olagligt att montera...
 2. Ta bort vägguttag

  Kan jag ta bort kåpan på ett vägguttag? Vill ställa en bokhylla framför som behöver vara kloss an väggen. Om jag tar bort kåpan skall jag täcka uttaget med något?
 3. Hög eller låg effekt på element energieffektivast?

  På mitt elelement i förrådet kan jag välja 1000 eller 2000w. Bägge räcker för att hålla 10 grader, men vilken av effekterna kommer att förbruka minst ström?

Visa alla frågor