Rev grannens hus

Nyheten har blivit följetång i Norge

Nyheten har blivit följetång i Norge

En granne löpte amok i helgen och rev den andra grannens bod, byggskräpet ligger nu i högar på tomten.

En flera år lång grannfejd i norska Nesøya nådde sin kulmen i helgen i form av ett rivet hus. Husägarna Wencke och Roger Waage befann sig på semester i Spanien när grannen Arne Vigeland bestämde sig för att hyra in hantverkare och riva delar av ett hus som han ansåg blockerade hans utsikt och delvis låg på hans tomt. När rivningen var klar rev han även delar av en stenmur som låg mellan hans tomt och en annan tomt, och som han menade löpte in över tomtgränsen.

Paret Waage berättar för Expressen.se att huset stått där sedan 1947, grannen Medin fyller i att muren byggdes för 70 år sedan av en släkting. Samtliga uppges vara förfärade över tilltagen. Enligt paret Waage har det inte varit några problem med grannfejder i området under de 60 år de bott där, fram tills Arne Vigeland flyttade in.

Arne Vigeland menar istället att de försöker utmåla honom som en rik finansman som bara kommer in och kör över alla, och att grannarna borde lära sig respektera tomtgränser. Han säger att han kallar dem för läkare utan gränser, eftersom det är många läkare i deras släkt och för att han tycker att de inte har några gränser.

Huset ifråga har använts som lagringsutrymme och uppges vara en form av bod. Nu ligger allt byggskräp slängt över deras köksträdgård.

– Växthuset vi hade är helt jämnat med marken och allt material de rivit bort har de kastat in i köksträdgården. I huset hade min far en snickarverkstad och min mor en ateljé. Det var målerier, vävkonst, gamla fotoalbum från min mormor och böcker från när jag och min syster gick i skolan. Allt som fanns där inne är blött, raserat och öderlagt, säger Wencke Waage till Expressen.se.

Rivningen har nu polisanmälts och paret har skaffat sig en advokat. De har valt att stanna i Spanien tills vidare.