Polen säljer generalkonsulat i Sverige

7 minuters promenad till huset som Zlatan har svårt att få sålt.

7 minuters promenad till huset som Zlatan har svårt att få sålt.

Säljs med mörkad budgivning med förseglade kuvert.

Imorgon öppnas de förseglade kuverten från budgivarna och någon av intressenterna står med nytt hus. Vem det blir avgörs av hur stort bud de lagt i kuvertet - enda chansen till ytterligare budgivning är om buden endast differentierar med 5 procent, annars är det största budet som tar hem huset. Reglerna kallas mörkad budgivning och huset som står på spel är det polska generalkonsulatet i Fridhem i Malmö. 

Polskt generalkonsulat

Konsulatet är ett 474 kvadratmeter stort hus med 16 rum varav 7-8 sovrum. Det har tidigare fungerat som konsulat åt polska ambassaden men eftersom de lagt ner sin verksamhet i området har huset stått tomt i snart ett år. Mäklaren säger till Expressen att det finns ett visst renoveringsbehov, bland annat behöver köket rustas upp, men utgångspriset för den mörkade budgivningen är ändå satt till 9 miljoner kronor.

Polskt generalkonsulat
Polskt generalkonsulat

Huset uppges ligga i ett väldigt bra läge i Fridhem. Fridhem i Malmö tillhör stadens exklusivaste delar, där Malmöprofiler som entreprenörerna Percy Nilsson och Dan Olofsson har bott. Även Zlatans hus som är ute till försäljning nu ligger i stadsdelen Fridhem.