Ekonomi

Nu säljer fd fotbollsproffset sitt hus

Nu säljer fd fotbollsproffset sitt hus

Mäklaren tror att Fredrik Ljungberg kan få hela 20 miljoner kronor för det 210 kvadratmeter stora huset.

Taxeringsvärdet på Fredrik Ljungbergs 210 kvadratmeter stora hus i Halmstad är 4,9 miljoner kronor, men mäklarfirman tror att det kan gå för så mycket som 20 miljoner kronor. Oavsett om du har så mycket pengar eller ej kan det kanske vara kul att se hur det före detta fotbollsproffset bott de senaste åren.

Huset har 6 rum och kök och är byggt med öppen planlösning i åtanke och stora glaspartier som släpper in solljuset. Här finns både vinkällare och dubbelgarage, varav det sistnämnda är öppet in mot tv-rummet. Belysning och ljud styrs till viss del med surfplattan. Badrummen är klädda i italiensk marmor och golven är bland annat av ek som återvunnits från engelskt herrgårdsgolv och av marmor.

Fredrik Ljungbergs hus

Marmorgolv i vardagsrum.

– På det sättet man har utfört själva byggnationen och renoveringen så förstår man att det kostar lite mer än när man bygger en vanlig villa. Hela huset är till exempel byggt helt utan dörrlister, vilket gör att utförandet på detaljnivå är mycket mer precisionsrikt. Uppskattningsvis tar det tre gånger så lång tid att göra det här finisharbetet, säger den ansvarige mäklaren Leif Otterström till Aftonbladet. 

Fredrik Ljungbergs kök

Köket.

På utsidan av vardagsrummet hittar du en stor pool och en kalksandstensklädd uteplats. Tomten mäter 1 392 kvadratmeter.

Här hittar du fler bilder: Erasweden.com