Ekonomi

Mäklare ger sina bästa knep inför budgivningen

Har du hittat ett hus som du hemskt gärna vill vinna budgivningen på gäller det att du kommer förberedd.

Husköpet är vanligen det största köpet du är med om och det kan kännas nervöst och läskigt att ge sig in i en budgivning för första gången. Vilken taktik ska man välja? Di.se har frågat ett antal mäklare om deras bästa knep. Att ha lånelöftet redo och att lägga ett bud redan före första visningen är två av knepen som det tipsas om. Ett annat knep är att alltid höja med samma summa för att verka självsäker. Det gäller även att du har ett maxbelopp klart för dig redan innan du ger dig in i leken så att du vet vad du har att röra dig med.

- En budgivning brukar ofta sluta på ett jämnt tal, till exempel på 2,3 eller 2,4 miljoner. Så vill du vinna en budgivning ska du nå det jämna talet först eller sätta din gräns något över, säger Simon Svedlund som är fastighetsmäklare hos Mäklarhuset.

Ytterligare ett knep som det tipsas om är att ta kontakt med andra mäklare på orten för att få en andrahandsvärdering av objektet du funderar på att köpa samt information om priser på andra hus av liknande standard i närområdet.

Källa: http://www.di.se/artiklar/2013/11/4/sa-vinner-du-budgivningen/