Lyxigaste fritidshusen dyrare än lägenhet på Strandvägen

Lyxigaste fritidshusen dyrare än lägenhet på Strandvägen

Spannet mellan dyraste och billigaste fritidshusen har ökat.

Söker du fritidshus vid Mälaren i Stockholm kan du få betala ett högt pris visar Bovisions senaste Fritidshusbarometer, de dyraste fritidshusen kostar nu mer än vad en bostadsrätt på Strandvägen gör. Även fritidshus i Bohuslän och skånska Torekov ligger högt på prislistan och flertalet kostar mer än en lägenhet i Stockholms innerstad.

- Vår genomgång visar att prisspannet mellan billigaste och dyraste hus ökat något senaste månaden. Fritidshus i attraktiva lägen har blivit dyrare och fritidshus belägna idyllisk men avskilt i inlandet har blivit billigare. Och egentligen får man ju mer för pengarna om man söker sig inåt landet, säger Peter Rydås som är vd på Bovision.

Örebro, Värmland, Kalmar, Dalarna och Gävleborg har de billigaste fritidshusen. De dyraste hittar du i Stockholm, Västra Götaland och Skåne. Statistiken visar även att snittpriset på de dyraste fritidshusen är 75 837 kronor per kvadratmeter, medan genomsnittspriset överlag mäter 2 550 kronor per kvadratmeter.

Undersökningen visar också att husets skick inte har särskilt stor påverkan på priset. Det som påverkar är framför allt läget, och mest attraktivt är havs- och sjönära lägen samt fritidshus i fjällnära orter.