Ekonomi

Luleå populär fritidshuskommun

Hemnets 20 populäraste fritidshuskommuner

Hemnets 20 populäraste fritidshuskommuner

Bland de 20 populäraste fritidshuskommunerna är det Luleå som får flest klick per annons, där är det genomsnittliga utgångspriset lågt sett till övriga på listan, på Värmdö kostar det betydligt mer.

Hemnet har sammanställt lite intressant information för dig som går i fritidshustankar eller för dig som tänker sälja ditt fritidshus. Företaget har analyserat utbudet på sajten utifrån pris, antal klick per annons samt antal fritidshus till salu och tagit fram information om vilka kommuner som är mest populära.

Dyrast är det att köpa sommarstugan på Värmdö i Stockholm samt i Båstad, där ligger utgångspriserna på fritidhusen i genomsnitt mellan 4,4-5 miljoner kronor. I Luleå är det däremot billigast, där ligger utgångspriset i genomsnitt på cirka 800 000 kronor och där får annonserna också flest klick av de 20 kommuner som redovisas, totalt är det cirka 2 300 klick per annons. Värmdö har i jämförelse cirka 2050 klick per annons.

Uppsala kvalar också in bland de 20 populäraste fritidshuskommunerna. Där finns 64 fritidshus till salu och snittpriset ligger på cirka 930 000 kronor. Dock märker de också ut sig genom att ha minst klick per annons, cirka 880 stycken.