Hushållens favoritpryl är tv:n

Trendrapporten från Svensk Fastighetsförmedling beskriver våra teknikdrömmar.

Vi vill ha mer smart teknik i våra hem och vår favoritpryl är, enligt 70 procent, tv:n skriver Svensk Fastighetsförmedling som genomfört intervjuer med fler än 1 000 personer för att undersöka hur vi vill bo. På andraplats bland våra favoritprylar i hemmet kommer datorn och därefter surfplattan, medan blurayspelare och tv-spel återfinns först i botten av listan med 4 respektive 8 procent.

Men det finns också prylar och uppfinningar som vi skulle vilja se i hemmet om det fanns möjlighet. Hus som dammsuger sig själva, garderober som stryker kläderna och kylskåp som automatiskt beställer hem mat är några av dessa. Flera uppger också att de kan tänka sig att pendla längre till jobbet om de får mer boende för pengarna.

– Trendrapporten ger oss nya insikter om svenskarnas boende, men bekräftar även sådant som vi på Svensk Fastighetsförmedling har haft på känn. Ett exempel på detta är intresset bland svenskarna att bosätta sig på en mindre ort för att få mer boende för sina pengar. Jag trodde dock inte att så pass många, i dagens tekniksamhälle, fortfarande håller TV:n som hemmets viktigaste teknikpryl, säger Bessie Wedholm, presschef på Svensk Fastighetsförmedling.