Hushållen: "Partiernas bostadspolitik är otydlig"

Otydlig bostadspolitik och små skillnader i partiernas åsikter, så resonerar hushållen inför valet.

6 av 10 tillfrågade hushåll anser att bostadsbristen är en viktig fråga inför valet, men lika många anser att partierna är otydliga i sin bostadspolitik. Det som upplevs otydligt är just hur partierna vill tackla bostadsbristen. 

- Intresset för bostadsmarknaden är större än någonsin. Hemnets trafik ligger på rekordnivåer och just nu har vi cirka 2,5 miljoner besökare i veckan. Samtidigt är utbudet av bostäder rekordlågt, både för bostadsrätter och villor. Det i kombination med svårigheten att få en hyresrätt gör att bostadsbristen blir en allt viktigare fråga inför valet, säger Staffan Tell, talesperson för Hemnet.

Det är Hemnet som genomfört enkäten bland sina besökare. Totalt svarade över 1 000 personer på frågor om bostadspolitiken, och det som framgick utöver otydligheten var att majoriteten tycker att det är ganska liten skillnad mellan de olika partiernas åsikter kring bostäder.  

- Det är tydligt att bostadsbristen är en viktig fråga för många inför valet. Samtidigt verkar politikerna inte ha lyckats nå fram med sina budskap om vad de vill göra för att lösa bostadsbristen, konstaterar Staffan Tell.

Läs mer

Här står partierna i småhusfrågorna