Juridik

Götenehus har inte följt ARN:s beslut

Fick rätt i Allmänna reklamationsnämnden men säljaren svarar inte.

Efter många om och men fick ett par i Helsingborg slutligen rätt mot Götenehus i Allmänna reklamationsnämnden, men nu svarar varken säljare eller projektledare. Tvisten gällde ett husbygge som stod klart 2010 där paret betalat för att få en vägg förstärkt i samband med resningen för att kunna sätta upp en markis i framtiden. Det visade sig dock, när det var dags att montera markisen, att förstärkningen aldrig hade gjorts. Dessutom visade sig golven vara ojämna.

Götenehus ville dock, enligt en artikel i Nlt.se, inte åtgärda felen. De menade på att felen upptäckts försent, men föreslog att paret kunde få köpa en braskamin till inköpspris som kompensation.

I somras dömde Allmänna reklamationsnämnden i husägarnas favör. Enligt ARN borde felen ha upptäckts vid slutbesiktningen och de skriver att eftersom de inte gjort det har paret fortfarande rätt att kompenseras. När ARN nu kontaktade husägarna för att se om Götenehus följt utslaget meddelade paret att varken säljare eller projektledare besvarat deras kontaktförsök.