Ekonomi

Få din bostad att stå ut från mängden

Våga göra något oväntat för att få ditt hus att sticka ut bland alla andra på bostadsannonssajterna.

Vill du ha många klick på bostadsannonssajterna gäller det att sticka ut ur mängden, då ökar chanserna att det skyltas med bostaden i media och att annonsen delas i sociala medier. En mäklare har exempelvis nyligen stajlat en i övrigt ganska neutral lägenhet med apelsiner, och på så sätt lyckats få den att segla upp och bli till ett klickmonster.

Dagens Nyheter har talat med mäklaren ifråga som fick idén efter att ha sett en liknande grej göras med paprikor. Även Hemnets pressansvarig Staffan Tell tror på att sticka ut.

– Det som är gemensamt för bostäder som får många klick är att de har något som utmärker sig. Jag tror att många är trötta att bostäder stajlas överdrivet inför en visning och det här är lite av en protest mot det, säger han till Dn.se.

Det finns också mer generella och grundläggande tips så som att du tydligt ska skylta med fördelar så som exempelvis sjötomt, havsutsikt, balkong och andra ord som det i genomsnitt söks mycket på. Har grannen exempelvis nyligen tagit ner ett antal träd och gett dig sjöutsikt är det självklart också en god idé att du skriver det i annonsen. 

Huruvida många klick ger större chans till bättre pris eller ökat intresse på visningar framgår inte. Men mäklaren som stylade lägenheten med apelsiner tror ändå att det har gett en positiv effekt.

De tio vanligaste sökorden på Hemnet 2013:

  1. Balkong
  2. Sjötomt
  3. Sjö
  4. Pool
  5. Garage
  6. Uteplats
  7. Sjöutsikt
  8. Vindsvåning
  9. Kakelugn
  10. Hav