Cheapy lägger ner

Byggvaruhuskedjan Cheapy med sina 31 butiker upphör, och varumärket försvinner.

Den tuffa konkurrensen mellan byggvaruhusen skördar nu ett stort offer. Byggvaruhuskedjan Cheapy, tvåa i vår stora byggjämförelse, läggs ned - både kedjan och varumärket upphör. 

Flera företag vittnar om att konkurrensen är tuff inom bygg. Det är många lågprisaktörer på marknaden, och detta tillsammans med ett par år av sämre siffror för nyproduktion och renovering har skapat svåra förutsättningar. Byggvaruhuset K-Rauta har exempelvis gått med förlust sedan 2008, och även Hornbach har det tufft i de svenska butikerna.

Totalt har Cheapy 31 butiker runtom i landet, och cirka 160 anställda berörs. Dock är det endast 2 av butikerna, varav en i Ljungby och en i Halmstad, samt huvudkontoret i Ängelholm, som upphör. 11 av butikerna kommer att tas över av Beijer, och ytterligare 18 kommer att tillhöra Jem och Fix framöver. Även Jem och Fix dras dock med förluster. 

Så här säger Ole Mikael Jensen, koncerndirektör för DT Group, om beslutet:

- Under de senaste tolv åren har vi utvecklat och expanderat Cheapykonceptet till 31 butiker. Trots god utveckling har vi insett att det kräver betydande investeringar för att konceptet ska nå tillfredställande resultat. De nya butikerna för Cheapy har blivit mer i samma riktning som systerföretaget Beijer Byggmaterial, och vi har därför beslutat oss för att omvandla flera av dem till Beijer Byggmaterial. De flesta av de övriga har vi sålt till jem & fix Sverige. Detta blir en bra lösning för både oss och personalen.