Ekonomi

Bopriserna har stabiliserats

Bostadsmarknaden domineras just nu av ökad efterfrågan och stabiliserade priser enligt Mäklarstatistik.

Dagens rapport från Mäklarstatistik visar att bopriserna stabiliserats de senaste tre månaderna och att det nu finns ett relativt stort utbud bostäder till salu på marknaden, statistiken visar också att det görs många affärer.

- Det såldes något fler bostäder i februari i år jämfört med februari 2011 vilket kanske är något förvånande med tanke på den ekonomiska oro som finns i omvärlden. Det känns som det finns ett uppdämt köpbehov, säger Lars-Erik Nykvist, VD på Fastighetsbyrån, i ett pressmeddelande.

Statistiken visar att huspriserna gått ner en procent för riket i helhet senaste tre månaderna, och att det varierar mellan minus en procent och plus två procent i storstadsområdena där Göteborg är staden som redovisar plus två. I Malmö är huspriserna oförändrade senaste tre månaderna. Statistiken ser ungefär likadan ut för fritidshus och bostadsrätter.

Senaste månaden ligger såväl hela rikets som Göteborgs och Stockholms huspriser oförändrade medan Malmö visar minus två procent i statistiken. Genomsnittsvillan i Sverige kostar just nu 2,1 miljoner kronor.

Vill du läsa mer detaljerad statistik kan du klicka dig in här (pdf).