Jämför elavtal, byt elbolag och få billigare elpris

Solpanel

Idag är det lätt att både jämföra elavtal och byta elbolag. Det finns onlinetjänster som jämför eller förhandlar ditt elpris och du som kund väljer i princip bara om du vill ha fast eller rörligt elpris. Sajterna ger snabbt besked om det blir billigare att byta och du får även hjälp med att säga upp befintligt elavtal.

3 tips vid byte av elbolag

  • Kontrollera bindningstid och uppsägningstid
  • Det är elhandelsbolaget du kan byta (inte elnätsbolaget)
  • Din senaste elräkning har normalt de uppgifter du behöver

Jämför och byt elbolag hos Elskling.se

Elskling.se är en sajt för den som vill se jämförelsepriser från alla elbolag. Här väljer man om fast eller rörligt elpris passar bäst och om man vill ha grön el. Väljer man att byta elbolag så ansvarar elskling.se för hela bytesprocessen gratis.

Jämför elavtal med Elskling.se

Kundkraft förhandlar elpriset

Som medlem hos Kundkraft anger man sina uppgifter och väljer fast eller rörligt pris, sedan sköter Kundkraft förhandlingen kostnadsfritt. Elavtalet omförhandlas en gång per år genom budgivning där den aktör med lägst pris på grön el vinner.

Tibber - en digital uppstickare

Mot en fast månadskostnad använder Tibber digital teknik för att kontinuerligt köpa el åt dig till lägsta pris. Tjänsten ger dig också tillgång till en app där du kan kontrollera och styra din elförbrukning för att minska både din elräkning och ditt klimatavtryck. Testa Tibber gratis i 3 månader i samarbete med Byggahus.se

Compricer.se hjälper dig med elavtalet

En annan jämförelsesajt är compricer.se där kan man få fram olika elpriser och tips kring vad som är bra att tänka på när det gäller elavtal. Vill man byta elbolag kan man göra det direkt på sajten eller via deras kundservice kostnadsfritt.

Jämför elavtal med Compricer.se

Elpriskollen - oberoende jämförelsepriser

Sajten drivs av myndigheten Energimarknadsinspektionen och jämför elpriser från samtliga elhandlare i Sverige. Vill man teckna nytt elavtal tar man själv kontakt med det nya elbolaget. Det är helt kostnadsfritt för oss konsumenter.