Reportageserie om enstegstätade putsfasader

Enstegstätade putsfasader fortsätter orsaka kaos bland husbyggare. SVT har gjort en djupdykning i ämnet och programserien är helt klart värd att ta en titt på.

Rapporterna om enstegstätade putsfasader, mögel i väggar och bråk mellan konsumenter och husföretag har varit på tapeten länge, men det är först nu som de första rättprocesserna lider mot sina slut och vi kommer få reda på hur lagen ställer sig. Nu senast fick en familj en halv miljon kronor i prisavdrag på grund av en dom i hovrätten, detta efter att ha köpt ett hus med rötskador och mögel där orsaken till skadorna uppges vara enstegstätad putsfasad. Samtidigt är det många som står handfallna och tvingas betala för luftspalt ur egen ficka.

SVT har valt att belysa problemet lite djupare och satt ihop en reportageserie där de undersöker problemtiken ur olika vinklar. I senaste delen uttalar sig exempelvis forskare i Lund och varnar för en kommande byggskandal på grund av en typ av modifierade enstegslösningar som är det senaste inom branschen.

Reportageserien är helt klart intressant för dig som vill veta lite mer om ämnet och vad det är som pågår i Sverige just nu. Klicka här för att komma till senaste delen.