Nytt VA pumpade ut avloppsvatten i marken

Ledningarna hade glidit isär.

Ledningarna hade glidit isär. Foto: Colourbox

Trots relativt nyinstallerade VA-ledningar hade en familj i Eslöv problem med stopp i vask och dusch, det visade sig att ledningarna glidit isär under marken.

Med nybyggt hus och sprillans nya VA-ledningar i marken låg gissningen troligen på stopp i avloppet när familjen Jönsson kontaktade VA Syd för att få hjälp med sina avloppsproblem. Det visade sig att avloppet hade glidit 40 centimeter isär under marken, och att allt avloppsvatten runnit rakt ut i marken.

Ingen vet hur länge det varit såhär, men familjen berättar för Skånskan att de haft problem med att vattnet inte rinner undan ända sedan inflytten för ett par år sedan. Det finns även en gammal konflikt mellan Eslöv kommun och det företag som anlagt alla avlopp i området, Veidekke, just på grund av att det var problem med VA-ledningarna. Den konflikten slutade med att företaget fick gräva upp och göra om arbetet.

Hur avloppsvattnet påverkat markförhållandena är inte klarlagt i dagsläget. Kommunen uppger att de avvaktar rapport från VA Syd, och att det, som tur är, inte finns några dricksvattenbrunnar i området.