Nila Hus sägs lura sina kunder

Nila Hus sägs lura sina kunder

Handpenningen på 300 000 kronor från en familj i Härryda ska aldrig ha tagits emot enligt Nila Hus och företaget har gått under jorden, nu stämmer familjen företaget som även dras med andra problem.

En familj i Härryda betalade handpenning, 300 000 kronor, för ett hus och krävdes sedan på mer pengar utan att något mer skett än att ritningar anlänt. När familjen nekade att skriva på ett nytt kontrakt och betala mer pengar gick byggföretaget Nila Hus under jorden. Sedan dess har de inte kunnat få tag på företaget.

Det är Härryda-Posten som i en artikel talat med familjen och därefter undersökt byggföretaget Nila Hus kreditvärdighet samt talat med andra kunder som anlitat företaget. Slutsatsen som tidningen kommer fram till är att företaget saknar kreditvärdighet, sitter inne med stora skulder både till Härryda kommun och till privatpersoner samt att många av husen som byggts dras med byggfel som inte blir åtgärdade. Istället hänvisar företaget till hemförsäkringen. Andra problem som det talas om är avsaknad av slutbevis samt tvåårsbesiktning på en del av de hus som byggts.

Flera familjer uppger att de inte vågar träda fram med namn för de är rädda att aldrig se sina pengar igen om de kritiserar företaget. Familjen i Härryda har däremot valt att gå till tingsrätten då Nila Hus sagt till Kronofogden att de inte fått någon handpenning. Vd:n för Nila Hus, Mikael Larsson, vill inte uttala sig.