Här lär du dig hur huset ska byggas

Här lär du dig hur huset ska byggas

Osäker på om entreprenören bygger rätt? Eller bygger du själv och vill ha förslag på konstruktion? Trärådhuset är en ny sajt där du ser varje detalj i husets uppbyggnad.

Det är en tuff roll du tar på dig när du ikläder rollen som byggherre. För att göra det hela lite enklare både för dig och för entreprenörer har Svenskt Trä tagit fram en interaktiv sajt, Trärådhuset, där du kan se och läsa om hur varje del i konstruktionen är uppbyggd. Sajten har fokus på ett typiskt trähus, och klickar du exempelvis på taket zoomas du in och får se det i genomskäring.

Trärådhuset

Förutom att klicka dig runt i huset kan du, när du väl nått till en detalj i konstruktionen, få fram detaljerad information om materialet i den delen och information om dess utförande - du kan till och med få ut hela CAD-ritningar.

CAD

– Det här är en sajt för alla som är måna om att få ett kvalitetsbyggt hus. Sajten finns även att ladda ner till smartphones och läsplattor. Man kan stå uppe på taket och om man vill kontrollera något är det bara att ta upp sin mobil eller läsplatta så har man svaret direkt, och man vet att bygget blir professionellt utför, säger Johan Fröbel som är rådgivare på Svenskt Trä och drivande i arbetet med att ta fram sajten.

Adressen som gäller är: www.traradhuset.se