Byggahus.se

Laga ett hål i en sjukhusväva vägg

Besvarad 14 okt 2019 av Charlotte Andersson

 1. tjena, har ett hål i en vägg men s.k sjukhusväv, med vanlig vit färg ovanpå, hur lagar jag det på lättast sätt och vad kommer det kosta ungefär?
   
 2. Svar

 3. Beroende på hur stor skadan år så finns det lite olika tillvägagångssätt.

  - En liten skada kan man bara spackla.
  https://www.norgips.se/kunskapsbank/reparationer/

  - En lite större skada kan man laga med ett "plåster" som sätts över skadan

  - En stor skada kan man behöva lappa ihop med ny gips. Då skär man ut gipsen runt skadan och lappar i med en hel bit gips. Viktigt här är att man fasar kanterna så att den nya gipsbiten inte kan trilla ner bakom. se denna länk:
  https://www.gyproc.se/gör-det-själv/laga-hål-i-gipsvägg

  - Har man en jättestor skada så kan man behöva förstärka med trä innanför. Då sticker man in en träregel genom hålet och skruvar fast den i den gamla kvarsittande gipsen och sedan skruvar man den nya gipsen i regeln.

  Kostnaden för ovanstående kan variera. Man kanske kan få tag i en liten bit väv istället för att behöva köpa en hel rulle.
  Man kanske har väggfärg hemma istället för att behöva köpa en ny burk.
  Man kanske har spackel och spillbitar gips istället för att köpa helt nytt.
   
  Charlotte Andersson

  Charlotte Andersson

  Byggnadsingenjör

De senast besvarade frågorna

 1. IPE Balk

  Hej! Jag vill göra större öppning mellan köket och matsalen.( bärande väg ) Nuvarande är 1200 mm, men vi önskar oss 4000 mm. Vi vill använda en IPE balk, men min fråga är vilken dimension krävs?...
 2. Attefallshus på jordbruksfastighet

  Hej! Läst att attefallshus ska ligga i anslutning till permanentbostad, gäller det även på jordbruksfastighet eller kan ett attefallshus ligga några hundra meter eller mer från permanentbostaden....
 3. Laga ett hål i en sjukhusväva vägg

  tjena, har ett hål i en vägg men s.k sjukhusväv, med vanlig vit färg ovanpå, hur lagar jag det på lättast sätt och vad kommer det kosta ungefär?

Visa alla frågor