Bjälklag

Besvarad 27 mar 2017 av Charlotte Andersson

 1. Hej
  Jag har en friggebod som har ett golv med cementplattor 50 x 50. Nu vill jag göra om friggeboden så man kan använda den som gäststuga. MEN, fråga, vad ska jag lägga på cementplattorna för att kunna lägga ett bjälklag och göra ett golv. Jag vill inte plocka bort plattorna, de ger mig en bra grund att bygga bjälklaget på.
   
 2. Svar

 3. Lägg något mellan trä och betongplattor för att förhindra fukttransport genom sugning från underlaget. Takpapp kan vara ett alternativ.
  Lägg inte detta över hela ytan eftersom konstruktionen måste kunna andas ut nedåt. Du kan komplettera med ett material över hela ytan som släpper igenom ånga men inte fritt vatten.
  Försök också få till ett avstånd mellan plattorna och isoleringen så att ev. vatten kan ventileras ut.
   
  Charlotte Andersson

  Charlotte Andersson

  Byggnadsingenjör

De senast besvarade frågorna

 1. Grund till attefallare

  Hej. Vi håller på att söka bygglov för huvudbyggnad. När vi fått ok/positivt förhandsbesked kommer vi gjuta grunden. Nu undrar vi, får man lov att gjuta en grund utan bygglov/bygganmälan? Vi...
 2. Avstånd panel över mark

  Hej ! Vi bygger ett nytt hus på totalentreprenad. Min KA har påpekat att det är för litet avstånd mellan panel och marknivån (ca10cm). För att göra det ytterligare mer komplicerat ligger vägen...
 3. Bygglov växthus där ingen huvudbyggnad finns

  Hej, Kan jag ansöka om bygglov för växthus på en fastighet där inte finns en huvudbyggnad?

Visa alla frågor