I bråk med hustillverkaren

Husbygget har blivit till en mardröm förklarar Jörgen Tjärnström och Benita Berglund för Norran.

Husbygget har blivit till en mardröm förklarar Jörgen Tjärnström och Benita Berglund för Norran.

Det efterlängtade nygbygget som skulle bli ett avkopplande hem har efter två år blivit en tyngd på familjen Berglund Tjärnströms axlar.

Bubblor i våtrumstapeten och vattenläckage från taket är två exempel på fel som familjen Berglund Tjärnström råkat på under de två år de bott i sitt hus. Men trots att de fått löften om att få felen åtgärdade har det, enligt dem, krävts långa diskussioner, tjat och bråk för att få ens en del av problemen lösta.

– Vi har hela tiden fått ett arrogant bemötande. Älvsbyhus utlovade att inom två månader åtgärda felen, så blev det aldrig, säger Jörgen Tjärnström till lokaltidningen Norran.se.

Älvsbyhus menar å andra sidan att de självklart ska åtgärda felen. Stefan Johansson säger till tidningen att en del material redan blivit bytt när det kommer till takproblemen, men att resten av renoveringen får vänta tills allt material hunnit torka ut och de kan genomföra mätningar för att se om mer över huvud taget behöver justeras.

Familjen känner dock att husbygget vid det här laget har utvecklats till en mardröm. De uppger att de inte känner sig trygga med att vänta tills våren och sommaren för att se om materialet torkar upp, och säger att de oroar sig över fukt och mögel. Eventuellt tänker de söka juridisk hjälp för att få husets alla problem avhjälpta.

– Men det är ingen enkel match att slåss mot den största aktören som finns i landet på småhusmarknaden.