Årets första asfaltskojare är här

Årets första asfaltskojare är här

Polisen varnar för att asfaltskojarna är tillbaka och råder alla att vara uppmärksamma och inte anlita någon utan F-skattesedel.

Vissa väljer att kalla det ett vårtecken när asfaltskojarna dyker upp, så vanliga har de kommit att bli varje år. Och nu har våren i så fall gjort sitt inträde.

Oavsett vad du väljer att kalla dem lär du inte vilja betala tusentals kronor och sedan bli blåst på konfekten. Det är nämligen precis vad asfaltskojarna gör, de säljer verktyg av usel kvalitet och erbjuder tjänster så som asfaltering och trädgårdsjobb som inte uppfyller kvalitetskraven eller helt enkelt inte blir slutförda. Polisens råd är att du ska undvika dem helt, och du ska definitivt inte betala förskottspengar för potentiella arbeten. Känner du dig osäker? Kräv att få se F-skattesedel, kolla upp referenser och undersök företagets ekonomi.

Den här gången handlar det om brittiska asfaltskojare som synts till på Österlen. De reser dock runt i hela Norden och därför bör du vara vaksam även om du inte bor i södra Sverige.