17 julklappstips för hemmafixaren

Här är några tips på julklappar som kan komma till användning under nästa års arbete med att renovera eller bygga nytt. Ett tips innan du köper julklappar är att kolla verktygslådan och planera nästa års hemmafixande redan nu.

Bild 1 av 17

Stödhållare för tumstock

Praktiskt stödhållare för tumstock

39 kr + 49 kr frakt

Praktiskt liten hållare i plast för måttstockar som gör det enkelt att rita och skära alla typer av material på ett snabbare och säkrare sätt utan att behöva få stickor eller skära dig i fingrarna. Lämplig för alla typer av skivmaterial och gips, men även trä, kakel, glas, stål och plåt.

Mer information:  Verktygshandlarn

Bild 2 av 17

Tapetborste

Tapetborste för hemmafixaren

99,95 kr

Tapetborsten hjälper dig att släta ut tapeten när du har satt upp den. Borsten är lite smalare i den ena änden, vilket gör det lätt att komma åt till exempel bakom rör. Finns i flera storlekar.

Mer information: Flugger

Bild 3 av 17

3m glasögon securefit 400 klar

Lätta skyddsglasögon för hemmafixaren

138,75 kr + 87,50 kr frakt

Skyddsglasögon med flexibla och mjuka skalmar som formar sig efter ditt huvud. Detta gör att glasögonen passar de allra de flesta huvudstorlekar och ger ett minimalt tryck mot huvudet. Den låga vikten (endast 18 gram!) bidrar också till en ökad bekvämlighet. Skalmarna är tunna och lämpar sig därför extra bra att använda tillsammans med hörselkåpor, då bullerläckaget minimeras. 

Mer information: Grolls

Bild 4 av 17

Hörselskydd Optime I

Hörselkåpor minskar risk för hörselskador

163,75 kr  (lägsta orderbelopp 200 kr) + 0 kr frakt

Optime I är ett mycket flexibelt skydd som kännetecknas av att det är så lätt. Trots den låga vikten ger det bästa tänkbara skydd. Kombinerat med en låg profil med ett generöst invändigt djup. Därför går det lätt att kombinera med annan utrustning och lämnar gott om utrymme för örat. De breda, bekväma tätningsringarna är fyllda med en unik kombination av vätska och skum, som ger optimal dämpning och lågt tryck mot huvudet och därmed säkerställer bästa möjliga komfort även vid lång användning. Kåporna passar utmärkt att använda i miljöer med måttligt industribuller.

Bild 5 av 17

Magnetiskt armband

Magnetiskt armband för spik och skruv

179 kr + 49 kr frakt

Magnogrip är ett magnetiskt armband som håller ordning på dina spikar, skruvar, borrhuvuden och annat smått, gott och magnetiskt. Lite som att ha en tredje arm när du snickrar, samtidigt som skruvar och spik är lättåtkomliga under arbetet.

Mer information: Coolstuff

Bild 6 av 17

Verktygsväska Stanley

Praktisk verktygsväska för alla dina verktyg

499 kr + 69 kr frakt

  • Mjuk, öppen förvaring med en mängd fickor och hållare.

  • Utmärkt för verktyg, trädgårdsredskap m.m.

  • Mycket kraftig polyester med plastbotten.

  • Axelrem - enkel att bära med sig.

Mer information: Clas Ohlson

Bild 7 av 17

Digital multimeter proffs

Digital multimeter för fixaren

561,25 kr + 65 kr frakt

Med diodtest och transistortestfunktion för NPN och PNP transistorer samt summer. Levereras med testkablar, temperaturgivare och batteri.

EL-19241 Extra batteri lithium

EL-2778-10 Extra testkablar

Mätområden. Likspänning 0-200mV-2-20-200-1000. Växelspänning 0–2 – 20 – 200 – 700. Likström 0 – 2 – 200mA – 10A. Resistans 0 – 200 Ohm – 2 – 20 –. 200k Ohm – 2 – 20 – 200M. Frekvens 0 – 20 kHz. Temperatur –20 till +1000°C. Kapacitans 0 – 2 – 20 – 200nF – 20uF. Batteri (1 st). Storlek 189 x 91 x 31.5 mm. Vikt 310 g.

Mer information: Swedol

Bild 8 av 17

Midjebyxa e.s.motion*

Praktiska arbetsbyxor för hemmafixaren

648,75 kr + 74 kr frakt

Funktionella arbetsbyxor utrustad med töjbar linning, reflexer och med massa detaljer som gör arbetet enklare. Djupa ficköppningar för bekvämt grepp samt sned mobilficka. Byxorna har robust knäparti med knäskyddsfickor med kardborrstängning och funktionell tumstocksficka samt lårfickor med flera fack. Bakfickskonstruktion utformad för bekväm sittställning, med CORDURA®*- isättningar

Mer information: Engelbert strauss

Bild 9 av 17

Korslinjelaser från Laserliner med praktisk klämfäste

SmartCross-laser för hemmafixaren

829 kr + 0 kr frakt

SmartCross-laser är utrustad med två laserlinjer för exempelvis läggning av kakel, regling av vägg och justering av dörrar. Injustering sköts automatiskt med ett magnetiskt dämpat pendelsystem.

Möjlighet till injustering av lutningar med det inbyggda lutningsläget. Med det praktiska klämfästet monterar du korslinjelasern enkelt på föremål som stolpar eller trappräcken. Utrustad med pendellås för säkert transport av lasern.

Mer information: Bauhaus

Bild 10 av 17

Multidetektor för elledningar, metall, trästommar

Bosch GMS 120 för hemmafixaren

939 kr + 0 frakt (som varubrev)

Regelsökare Bosch GMS 120 som ger maximal säkerhet vid borrning och skruvning i väggar där du inte vet hur el, rör och annat är draget. Den hittar järnhaltiga och järnfria metaller, trä och ledningar. Hittar stål på upp till 120mm djup i väggen.

IP54-klassificerad och  passar bra att användas där det finns damm och väta samt kan utsättas för stötar. Det går att ställa in GSM 120 i tre olika mät lägen beroende på material. Gipsning läge, metall läge eller läge för spänningssatta ledningar.

Mer information: Netonnet

Bild 11 av 17

Dambyxa hantverk med spikfickor

Praktiska arbetsbyxor med många fickor

988 kr + 73,75 kr frakt

Praktiska arbetsbyxor med många fickor för verktyg och tillbehör. Byxorna har CORDURA®-förstärkta på knän och bakfickor. Knäskyddsfickor med möjlighet till två placeringsnivåer för att skydda knäna vid tex golvläggning. Spikfickor - med mejselfickor och verktygshankar som kan stoppas i de bälgade framfickorna samt tumstocksficka med knivhållare och pennficka. 

Mer information: Tingstad prowear

Bild 12 av 17

Verktygsbälte i kraftigt spaltläder

Verktygsbälte i spaltläder för hemmafixaren

1 061 kr + 0 kr frakt

Praktiskt verktygsbälte för hemmafixaren m fl. 40 mm bred nylonrem med metallspänne, 3 löst hängande spik- och skruvfickor. Stora fickor 17x14x8 cm samt mindre ficka 12x14x6 cm. Bred tumstocksficka och pennficka samt nitförstärkt hammarhållare i läder.

Mer information: Skyddskompaniet

Bild 13 av 17

Fuktkvotsmätare

Fuktkvotsmätare för att detektera byggfukt

1 369 kr + frakt och emballering

Testo 606-1 är en noggrann fuktkvotsmätare med karakteristiska kurvor för t.ex. bok, gran, lärkträd, ek, tall och lönn när det gäller trä och cementputs, gips, anhydrit, spackel, cementbruk och kalkbruk för övriga byggmaterial. En snabb och lättanvänd mätare för att detektera t.ex. byggfukt.

Mer information: Nordtec

Bild 14 av 17

Spikpistol Cocraft HN 2190

Spikpistol för hemmafixaren

1399 kr + 69 kr frakt

Kraftig modell för grövre spikning som t.ex. byggnadssnickerier. Gjutet aluminiumhus, ställbart utblås 360°, mekanism för enkel eller upprepad avfyrning. Avsedd för 21° plastbandad spik 50-90 mm, ø 2,8-3,3 mm. Magasin för 50 spik. Arbetstryck 5-8 bar. Längd 510 mm, höjd 380 mm, vikt 4,3 kg. Levereras med snabbkopplingsnippel samt förvaringslåda.

Mer information: Clas Ohlson

Bild 15 av 17

Laddningsbar pannlampa

Pannlampa för att kunna arbeta extra sent.

1499 kr + 0 kr frakt

Lumonite Compass R är en kompakt, laddningsbar pannlampa gjord för användning i krävande miljöer. Den har inga lösa eller rörliga delar som kan gå sönder - inga sladdar, gångjärn eller leder.  Lampan enkelt kan lossas från huvudställningen och användas som ficklampa. Lampans ljusbild är extremt bred och heltäckande, men den har även en bred kraftfull hotspot för längre räckvidd. Effektlägena är optimerade för maximal ljus- och batteriprestanda.

Mer information: Outdoorexperten

Bild 16 av 17

Borrskruvdragare AEG BS18C-LI 2X2,0AH

Kraftig borrskruvdragare underlättar renoveringen

1 995 kr (ord pris 2 495 kr) + 0 kr frakt

En otroligt stark maskin som fixar att både borra och skruva. Ultrakompakt 18 V borrskruvdragare som endast är 186 mm lång. Inkl. 2 batterier laddare och väska!

Mer information: Bauhaus

Bild 17 av 17

Värmekamera för smartphones

Värmekamera för hemmafixaren

2999 kr + 0 kr frakt

Portabel värmekamera som tillåter dig att se det ett vanligt öga inte kan upptäcka. Värmekameran ansluts direkt till din mobil och den termiska IR sensorn ger dig värdefull information om din omgivning som kan hjälpa till att lösa problem i hemmet och är ett extra vakande öga i mörkret.

Med hjälp av värmekameran kan du lokalisera dåligt isolerade väggar, tak och fönsterkarmar samt även identifiera luftglipor och vattenläckor som kan orsaka kalldrag, vattenskador och ekonomiska förluster. Värmekameran kan även användas för att upptäcka överhettade elkomponenter, felaktigheter i golvvärme och element, dåligt isolerade kablar och gör det enkelt att lokalisera proppar i trögflytande rör.

Mer information: Smarta saker