Redax blogg

Vill ha alla husvisningar i 3D!

Nu på morgonen tipsar medlemmen Inu i tråden Coola hus till salu om att Svensk Fastighetsförmedling lagt ut ett hus till salu, filmat i 3D. Du kan gå på husvisning hemma framför datorn och det är riktigt kul. Så här vill jag titta på alla hus till salu!

Klicka här för att gå på husvisning i 3D.

3Dkamera.jpg

När man står framför spegeln har 3D-kameran fastnat på bild också.

Jag vill ju ha fler husvisningar i 3D för nöjes skull. Tänk att kunna sitta och titta på hus efter hus på det här sättet. Man jag ser flera fördelar med husvisningar i 3D, både för säljare och köpare av bostad:

  • Sparar tid åt den som letar hus. Lättare att hitta vad som är intressant.
  • Lättare att köpa hus på distans om du t ex jobbar utomlands för tillfället.
  • Mäklarna får mer relevanta spekulanter. Bara riktigt intresserade på visningarna då man bättre kan fatta beslut om hur intressant det är redan hemma.
  • Borde öka mängden spekulanter för mäklarna för att det lättare att titta på husen på distans.

En nackdel skulle kunna vara att potentiella tjuvar lättare hittar godsakerna när allt ligger ute så här tydligt. Bra larm och kanske övervakningskamera är att rekommendera?

husvisning3d.jpg

Men hur funkar den här typen av filmning och hur fixar jag det till min egen husförsäljning?

Säljer du huset eller lägenhet själv, utan mäklare kan du förstås också själv beställa en 3D-filmning av ditt hus. Företaget som har gjort den här filmen heter Objekt 360. En gubbe kommer ut och fotograferar med en kamera som snurrar runt och tar flera 1000 bilder på en snurr. Arbetet tar 1-2 timmar.

Vänder sig främst till mäklare men kan även ta jobb för privatpersoner. De är servicepartner i Sverige åt en leverantör som heter Matterport.com.

Det kostar runt 5000 kr för en konsument att fotografera sitt hus eller sin lägenhet. På vissa objekt tjänar de pengar, på andra går de plus minus noll (enligt dem själva). Samma pris på alla orter Ystad - Luleå.

De tar emot en bokning och inom 4 arbetsdagar så har de fotograferat och levererat. I leveransen får man en 3D ritning som man kan importera till Sketchup.

Läs mer
Sälja huset utan mäklare
Gå på husvisning i 3D
Marlen Eskilsson

Marlen Eskilsson

Bor i ett hus från 1926. Har renoverat och byggt till sedan vi flyttade in 2001.

6 kommentarer

?
Verifiering:
Genom att klicka på Skicka godkänner du våra användarvillkor. Läs mer om hur vi samlar in, använder och delar dina data i vår datapolicy och hur vi använder cookies i vår cookiepolicy.
Utkast sparat Utkast raderat
  • R
  • AndersMalmgren
  • F
  • AndersMalmgren
  • F
  • Marlen Eskilsson