Byggahus.se

Redax blogg

Varför har jag inte skaffat en fläkt tidigare?

Efter att ha vistats ett antal dagar och testat fläktar på mitt varma kontor med stora fönster i söderläge så tänker jag bara, varför har jag inte skaffat en fläkt tidigare? Det kan lätt bli upp emot 30 grader här framåt eftermiddagen en varm och solig dag, trots markiser på utsidan.

Jag har tänkt att det nog behövs rejälare doningar. En luft/luft-värmepump har jag funderat på att skaffa utan att komma till skott. Den kostar ju en del. Vi testade portabla AC, men de skulle monteras i ett fönster och de fönster jag har i kontoret är alla stora fönsterdörrar där man inte kan installera en portabel AC (ja varför heter den så när den måste installeras?). Utan sådan installation kunde inte en portabel AC kyla kontoret, den svalkade bara genom sin fläkt som är sämre och låter mer än en traditionell fläkt.

dyson_blogg.jpg

Nu sitter jag här och mår bra och jobbar med en Norths bordsfläkt och Dysons Cool Pure Tower igång. På displayen kan jag läsa att det är 27 grader i rummet. Det kunde jag aldrig tro. Jag kan nämna också att jag satte igång Dyson för att jag började nysa när jag hade igång flera av de andra fläktarna, men efter att Dyson gått ett tag så slutade irrirationen i luftvägarna. Inte så dumt med en luftrenare tydligen.

Tyvärr måste jag skicka tillbaka Dyson nu efter testet, vi fick bara låna den. Xiaomi som är bäst i test har vi kommit överens om med företaget att vi ska tävla ut efter testet. Men tre av fläktarna köpte vi in själva för att testa, så någon behåller av dem behåller jag allt och fortsätter att svalka mig med.

Läs mer: https://www.byggahus.se/flaktar-test-basta-flakten
Fadai, FredrikR och tarsson gillar
Marlen Eskilsson

Marlen Eskilsson

Bor i ett hus från 1926. Har renoverat och byggt till sedan vi flyttade in 2001.

6 kommentarer

Verifiering:
Genom att klicka på Skicka godkänner du våra användarvillkor. Läs mer om hur vi samlar in, använder och delar dina data i vår datapolicy och hur vi använder cookies i vår cookiepolicy.
Utkast sparat Utkast raderat
  • S
  • Per Eskilsson
  • Per Eskilsson
  • S
  • Appendix
  • pacman42