Redax blogg

Ut ur lastpallsträsket på 5 arbetsdagar

I juni funderade medlemmen KnockOnWood i tråden Lastpallsfolket på det här med att så många, inklusive han själv, har svårt att få tummarna ur och bygga en trappa till sitt enplanshus. I åratal blir den där lastpallen stående där framför entrédörren, istället för man bygger en ordentlig trappa.

lastpallsfolket_1.jpg
Jag tänkte på den tråden häromdagen när jag fick se mina vänner Cecilia och Henriks nya fina entrétrappa till fritidshuset, som Henrik just har byggt. Deras hus byggdes klart under förra semestern och den här semestern har det varit efterarbete, bland annat att ordna en entrétrappa.

henkes_trappa.jpg
Det tog Henrik ca 5 semesterdagar att handla material till och bygga den här trappan som är ca 5 kvm stor. Han grävde ut ca 40 cm djupt, la en markduk, fyllde ut med makadam, sedan stenmjöl och packade hårt. Därefter la han på stenarna, som är väldigt tunga (avsedda att bygga mur med). Stenen kostade 1700 kr, fogsanden 150 kr, sten som skulle ligga runt om ca 400 kr, markduk 100 kr, makadam och stenmjöl 500 kr. Total kostnad ca 2850 kr.

Hade Henrik istället anlitat en hantverkare för jobbet hade det tillkommit ca 8x5x490 kr=19600 kr, eller låt oss hoppas lite mindre eftersom en van hantverkare borde kunna göra jobbet snabbare än en hemmafixare som gör jobbet för första gången.

Ja, kan man inte bygga själv så blir det såklart dyrt att köpa även en liten entrétrappa till ett enplanshus på platta på mark. Är det inte konstigt att det inte ingår en entrétrappa per automatik när man köper ett hus?
Alko, Vissla, KnockOnWood och 3 till gillar
Marlen Eskilsson

Marlen Eskilsson

Bor i ett hus från 1926. Har renoverat och byggt till sedan vi flyttade in 2001.

7 kommentarer

?
Verifiering:
Genom att klicka på Skicka godkänner du våra användarvillkor. Läs mer om hur vi samlar in, använder och delar dina data i vår datapolicy och hur vi använder cookies i vår cookiepolicy.
Utkast sparat Utkast raderat
  • J
  • Polos
  • Appendix
  • peter_fransson
  • Marlen Eskilsson
  • E
  • G