Byggahus.se

Danne_72s blogg

Tv-projekt.

De flesta har säkert tänkt tanken att det vore trevligt att kunna se fotbolls-VM eller andra sportevenemang med kompisar på altanen på en stor TV utomhus, utan att det ska var omständigt att genomföra det. Jag övertalade min sambo att vi skulle köpa en TV, som vi kunde ha ute på altanen och i varmgaraget vintertid. Tanken att man kan titta på någon film, serie eller lyssna på musik medan man kör crosstraining eller styrketräning i garaget. Innan hon ångrade sig eller uttalade vilken budget som köpet skulle hålla sig till åkte jag och köpte en 65" 4k TV, som jag byggde ett rullstativ till.


DSC_0981.JPG
Stativets mått på höjden läste jag mig till på nätet. När man sitter ner ska ögonen befinna sig i nivå med två tredjedelar upp av bildytan. Längden på fötterna där hjulen sitter på gjorde jag anpassat så att jag kan rulla in den i huset genom dubbla altandörrarna vi har i köket.

DSC_0815.JPG
Provar stativet med TV ute på altanen innan den var riktigt färdigbyggd och upptäckte att den var ranglig i benkonstruktionen nedtill i utförandet som är på bilden.

DSC_0967.JPG
Baksidan. Jag valde att inte lägga ner 100% estetiskt möbelperfekt, även om jag är utbildad möbelsnickare.

DSC_0968.JPG
Byggde in en soundbaren under TV som jag köpte på Blocket. Gav ett betydligt bättre ljud än originalhögtalarna på TV.

DSC_0972.JPG
Baksidan. Där monterade jag fast en grenkontakt med 6m kabel. Även om det är en smart TV valde jag att ha en Chromecast ultra för att få TV att funka med röststyrning.

DSC_0975.JPG
Förvaring av fjärrkontroller på baksidan som är ett pennställ egentligen.

DSC_0976.JPG
Bild från sidan. Handtag som gör förflyttning smidigare och med hjul som kan rotera. Det är ett måste att alla hjul kan rotera. Hade ej roterbara hjul på ena sidan först, men det funkade inte bra att förflytta TV i alla riktningar.

Kostnader
5500:- TV Luxor 4K (ICA Maxi)
800:- Soundbar Sony HT-CT80 (Blocket)
ca 1000:- Tryckimpregnerat virke (spill från min altanbygge)
1100:- Hjul 4st svängbara (Jula)
20:- pennhållare för fjärrkontrollerna (Dollarstore)
40:- Handtag 2st (Jula)
200:- grenkantkontakt 6m kabel
790:- Chromecast ultra (Kjell och Company)
-------------------------------------------------------------------
Summa: ca 9500:-

10 kommentarer

Verifiering:
Genom att klicka på Skicka godkänner du våra användarvillkor. Läs mer om hur vi samlar in, använder och delar dina data i vår datapolicy och hur vi använder cookies i vår cookiepolicy.
Utkast sparat Utkast raderat
  • harry73
  • T
  • Danne_72
  • O
  • ErikLtz
  • G
  • Stefflo
  • Danne_72
  • M
  • Danne_72