Vägen till drömhuset

Trädgården

Har börjat fundera lite på hur vi ska ha det i trädgården. Förra helgen flyttade vi in ett körsbärsträd som vi redan hade på ett annat ställe på tomten, hoppas det tar sig, det är ju så torrt och en del rötter blev ju kapade.


DSC_0804.JPG

Satte lite Bergenia runt trädet, det hade jag kvar sen tidigare rabatter, bara utflyttade till en tillfällig jordhög sedan i höstas. Kul att kunna återanvända lite växter, och gratis!

DSC_0828.JPG

Funderar även på en rund rabatt på framsidan med daggkåpa och allium samt soluret i mitten.
Ska även ha en gammal vattenpump någonstans.
Skulle vilja ha en ny klätterväxt på portalen in till trädgården, har nu en klematis Miss Bateman som jag älskar, men som inte alls trivs där. Den har ett par tre knoppar på 2 meters höjd ungefär, inte ett enda blad där under. Det gör ingen glad... Ska nog gräva upp och se om hon trivs bättre på något annat ställe och kanske prova kaprifol där istället! Skulle gärna vilja ha en klätterros, men har inte hittat någon vit/ljusrosa som remonterar, så det får vänta och bli på annat ställe. En kaprifol har jag redan i samma jordhög som Bergenian, skulle vilja ha en vildkaprifol med så blomning blir så lång som möjligt med två olika plantor!
En grind ska det bli i portalen med, funderar på om den ska bli vit...


DSC_0627.JPG

Sen ska det bli mer häck! Liguster, precis som förut. Vi fick ju gräva upp en lång bit eftersom nya huset skulle ligga där. De plantor vi tog upp satte vi på gränsen till grannen, en chansning typ veckan före jul, men det funkade och den grönskar så fint nu!
Marias_hus

Marias_hus

Vi bygger drömhuset, ett Hasseludden från A-hus!
Välkommen att följa resan!

Skriv en kommentar

?
Verifiering:
Utkast sparat Utkast raderat