Nancy Alke fixar

To do innan jag ens flyttat in :)

Redan innan jag flyttar in har jag saker på "to do" listan.
  • Jag bygger staket runt gården redan nu, men säljarens medgivande så klart. Det fick bli ett grönt "dagisstaket" först, då det handlar om 75 meter så kändes det som att jag behövde komma billigt undan just nu.
  • Jag kommer att sätta upp en hundgård runt ena hörnet av huset och göra utgång från källaren genom ett av fönstren. Hundarna kommer att kunna bo i pannrummet när jag är borta, och jag blir inte bunden av att måsta hem på lunchen.
  • Jag måste fixa avloppet, en kostnad som jag hade med i beräkningen när jag köpte huset. Alla enskilda avlopp i Sverige besiktas, och är det äldre så får man göra om. Jag hade turen att ha en bra och hel trekammarbrunn, men jag måste lösa infiltrationen utan att halva tomten går åt...
  • Taket är jäkligt fullt med mossa. Besikta och få en dom till att börja med, men jag tänker avvakta till nästa år, eftersom grannen ska ta ner två stora Ekar som är anledningen till att taken blir som dom blir.
  • Fönster och dörrar måste målas om, jag kommer att ta dem i ordning utifrån skick, tror de ska få bli mossgröna faktiskt.
  • En vansinnigt ful vedbod skymmer utsikten från altanen, den måste jag riva snabbt.
  • Altanräcket måste bytas till glas, har man utsikt över Göta Kanal från altanen, där jag också ska ha min pool, så måste man ju se ut kan jag tycka :)

Aja, jag har väl pyssel så det räcker ett år där i alla fall :)
Nancy Alke

Nancy Alke

Bloggen handlar om mig, mitt bostadsrättsradhus och mitt intresse av att renovera. Jag har en ständig fight mot en sjuk kropp, men jag överlistar den oftast. Det är första gången jag äger en bostadsrätt eller hus helt själv, så jag har aldrig kunnat hålla på så här tidigare. Nu vet jag att allt ansvar ligger på mig och behöver jag hjälp så får jag be om det, vilket jag helst inte gör :)

Vem är jag då? En ensamstående, heltidsarbetande kvinna på dryga 50 år, envis som få och har alltid gillat att ta i. Jag är Jämtlänning i grunden men bor nu i Mariestad. Mina hundar och min trädgård är det som fyller min tillvaro när jag inte jobbar eller renoverar. Jag har aldrig fattat varför man ska åka bort på semestern när man kan vara hemma och fixa i lugn och ro, det säger nog det mesta om mig.

Skriv en kommentar

?
Verifiering:
Genom att klicka på Skicka godkänner du våra användarvillkor. Läs mer om hur vi samlar in, använder och delar dina data i vår datapolicy och hur vi använder cookies i vår cookiepolicy.
Utkast sparat Utkast raderat