Byggahus.se

Madelenes blogg

Tips och inspiration på praktisk och snygg tvättstuga

En tvättstuga skall vara både snygg och funktionell för att underlätta vardagen och göra det lite trevligare att vistas där. Något som jag gärna vill ha är en utdragbar sortering för tvätten då den ger bättre överblick när det är dags att köra igång en tvättmaskin. Inbyggd strykbräda låter lyxigt, men det skulle vara skönt att slippa krångla med den gamla strykbrädan varje gång ett plagg skall strykas.

Bra förvaring för handdukar, tvättmedel och annat smått och gott. Många tvättstugor är underdimensionerade och något jag väldigt gärna vill ha är tilltagna arbetsytor för att vika tvätten.

Upphöjda maskiner som underlättar arbetet och avlastar ryggen borde vara en självklarhet i varje tvättstuga samt bra torkmöjligheter så att man slipper snubbla över en ful torkställning när man skall hämta något i tvättstugan.

Sist men inte minst, en tvättboll som fångar upp mikrofibrer från kläderna så att de inte sköljs ut och förorenar våra hav.

tvättsortering.jpg
Bild: The sunny side up blog
Praktiskt förvaring och sortering av smutstvätten underlättar arbetet i tvättstugan. Fäst en snygg och tydlig märkning på varje korg så kan barnen själva kan lägga kläderna rätt i tvättstugan. Hur enkelt som helst, halva arbetet är ju redan gjort med sorteringen.

strykbräda som fälls ihop.jpg
Bild: Smartahem
Praktisk strykbräda som fälls ut från lådan, är både platsbesparande och funktionell, 1 790 kr från Smarta hem.

cora ball mot mikrofibrer.jpeg
Bild: Kickstarter
En liten tvättboll "The Cora Ball " läggs i tvättmaskinen och fångar upp mikrofibrer från kläder. Tanken är att bollen skall åka med i tvättmaskinen när kläderna tvättas. På så sätt skall plastpartiklar hållas borta från haven. När tvätten är klar måste fibrer, ludd och hårstrån rensas från bollen och slängas i soporna. Ca 170 kr inkl frakt från Kickstarter

torkställning på väggen.jpg
Bild: Pinterest
Sätt upp en eller flera vägghängda torkställningar i tvättstugan, fälls enkelt ner när den inte används för att ge mer utrymme i tvättstugan.

upphöjda maskiner i tvättstugan.jpg
Bild: i Pingim
Höj upp tvätt och torktumlare för att skona ryggen, förvara tvättmedel och smutstvätt i skåpen nedanför. Var noga med att förankra vitvarorna så att de inte "vandrar" iväg vid centrifugering.

marbodal tvättstuga i vitt.jpg
Bild: Marbodal
Inredning från Marbodal, pris ca 51 000 kr (vitvaror ingår ej). Ljust och luftigt med gott om utrymme för både arbete och förvaring i tvättstugan.

vedum tvättstuga.png
Bild: Vedum
Tvättstuga med stilrena inredningen Ingrid från Vedum, praktiska detaljer samt gott om förvaringsutrymme, tvättkorg dold i ett skåp.

tvättstuga i vitt och blått.jpg
Bild: Style at home
Härlig sommarkänsla i tvättstugan med vitt, blått och naturmaterial. Ordning och reda skapar du med hyllor, korgar, krokar och galgar.

stilren tvättstuga.jpg
Bild: Gallerib
Romantisk och stilfull tvättstuga med gott om förvaring underlättar arbetet och är samtidigt trivsam.

kivik vit tvättstuga.jpg
Bild: Kvik
Modern och stilren tvättstuga, inredning Milk från Kvik, ca 23 400 kr. Priset är exkl. diskho, blandare, vitvaror och belysning

Har har du ett spännande projekt med planering eller renovering av tvättstuga på gång? Vad önskar du dig till din tvättstuga?

Läs mer
Tvättstuga planering och utformning
11 idéer till tvättstugan

12 kommentarer

!
Verifiering:
Genom att klicka på Skicka godkänner du våra användarvillkor. Läs mer om hur vi samlar in, använder och delar dina data i vår datapolicy och hur vi använder cookies i vår cookiepolicy.
Utkast sparat Utkast raderat
 • J
 • S
 • arneri68
 • Madelene S
 • Madelene S
 • G
 • mexitegel
 • E
 • jockeping
 • E
 • S
 • Fario