Redax blogg

Sommartempo med (massor av) pågående projekt på Byggahus.se

Den här veckan har Elina som skriver våra nyheter gått på semester och nästa vecka stänger redaktionen helt i fyra veckor, Byggahus.se går in i sommartempo. Vi ska alla ha semester och njuta av den svenska sommaren, för att vara tillbaka utvilade i augusti igen.

De sista skälvande dagarna innan semestern försöker vi dock få fram en sprillans färsk och uppdaterad Svarta listan. Håll utkik!

Annars innebär sommartider och sommartempo massor av projekt vid huset. Just nu har jag två sommarjobbare här hemma. Gustaf målar poolkanten:

guddamalar.jpg

Och Ludvig bygger nytt staket, det har jag skapat en projekttråd om i forumet.

ludvig_staket.jpg

I vårt forum pågår så många projekt så att jag omöjligt kan nämna alla här. Du hittar de flesta av dem under delforumet Socialt & Projekt.

De 10 senast uppdaterade projekten från forumet just nu är:

1. Meurman byggnadsvårdar gammalt öde sekelskifteshus i Tärnsjö. Jösses vilket projekt, att de orkar. Men fint blir det!

meurman.jpg

2. Henrik Wahlfrids Tillbyggnad & Renovering av 1920-talshus är ett projekt du inte får missa. Här finns flera gedigna detaljer, inte minst vinkällaren.

wahlfrid.jpg

3. Biggie köpte sitt första hus i början på året, en tegelvilla från 1962. Här händer det verkligen grejer! Så fort de fick nycklarna till huset satte de igång med att bygga nytt tak, väggar, tak och nytt kök. Vad är det för spännande på bilden tro?

biggie.jpg

4. SSSS projekt heter Nytt kök & uterum. Både köket och uterummet börjar bli klart, det blir riktigt fint.

SSSS.jpg

5. Isak90 köpte sig en lägenhet på 74 kvm för att helrenovera, i väntan på att rätt hus ska dyka upp. Budget är satt till 100K, tror du han klarar det? Det tror jag, även om badrummet ser lyxigt ut.

Isak90.jpg

6. Sinuslinus påbörjade sin projekttråd Långsiktig renovering av villa från 1930 i januari 2016. En gammal dam har bott där tidigare och de renoverar den som de själva vill ha den. Just nu bygger sinuslinus en lekstuga åt sin dotter, som också hjälper till förstås.

sinuslinus.jpg

7. Attefallshus från tanke till verklighet är ett nystartat projekt som ska bli spännande att följa. Todpop tänker löpande dela med sig av bygget av sitt attefallshus, som han gått och vänt och vridit på i mer än ett år och äntligen kommit igång att bygga.

todpop.jpg

8. Danne12345 har projekttråden Bygger 1-plansvilla Valloxen från Floods Trähus, där han visar bilder på huset som hans mor låter bygga. Just nu inreds huset.

valloxen.jpg

9. Medlemmen GIX och hans gumma har byggt Älvsbyhus Regin. I helgen byggde de räcke på trädäcket runt poolen. Det blev bra det där!

rackeregin.jpg

10. I Lee Residence – Nybygge, 2 plan i Isotimber börjar det röra på sig. I lördags meddelande Roberg-san-01 att FTX med imkanal var klar på plan 1. Därefter blir det avlopp och fasadmätarskåp.

leeresidence.jpg

Önskar dig en riktigt skön och avkopplande sommar!
Marlen Eskilsson

Marlen Eskilsson

Bor i ett hus från 1926. Har renoverat och byggt till sedan vi flyttade in 2001.

7 kommentarer

?
Verifiering:
Genom att klicka på Skicka godkänner du våra användarvillkor. Läs mer om hur vi samlar in, använder och delar dina data i vår datapolicy och hur vi använder cookies i vår cookiepolicy.
Utkast sparat Utkast raderat
  • Hemmakatten
  • Marlen Eskilsson
  • Chrissofsweden
  • Marlen Eskilsson
  • KnockOnWood
  • Marlen Eskilsson
  • Snigla