Byggahus.se

Redax blogg

Sex snygga mansions till salu

Nu är det dags att vi fredagsmyser med lite fina hus. Bestämde mig för att leta upp sex hus att drömma om för mellan 10 och 11 miljoner kronor, över hela landet. Något av dem är intressant, ett par är riktiga renoveringsobjekt med jättepotential som jag ser det, medan andra är bara roliga och ligger på toppenläge. Inget av husen ligger i Stockholm pga prisintervallet jag valt.

Gemensamt nämnare för de sex husen tycker jag är att man kan kalla dem för mansions. Söker man på ordet masion i Google translate står det herrgård. Jag tycker att vi har tagit över mansion i svenska språket och använder det i betydelsen ”ett flott hus utöver det vanliga”. I alla fall använder jag ordet mansion så.

klinghoff.jpg
Klitterhörn, 10,5 miljoner kr vid stranden Riviera, Båstad. K-märkt kiosk ombyggd av arkitekt Kay Linghoff. Läs mer om huset.

townhouse.jpg
Townhouse för 10,5 miljoner kr i Västra hamnen i Malmö. Läs mer om huset.

orgryte.jpg
Klassisk jugendvilla i Bö, Örgryte för 10 miljoner kr. Villan har renoveringsbehov men jättepotential. Läs mer om huset.

fridhem.jpg
Den som känner till Malmö vet att finaste området heter Fridhem. Nu är det här fantastiska renoveringsobjektet till salu för 10,6 miljoner kr. Potential! Läs mer om huset.

wingardh.jpg
Hus av Gert Wingårdh i Falsterbo, 10,75 miljoner kr. Läs mer om huset.

limhamn.jpg
Jättehus i Limhamn med rejäl poolanläggning, 10,9 miljoner kr. Läs mer om huset.
Marlen Eskilsson

Marlen Eskilsson

Bor i ett hus från 1926. Har renoverat och byggt till sedan vi flyttade in 2001.

6 kommentarer

Verifiering:
Genom att klicka på Skicka godkänner du våra användarvillkor. Läs mer om hur vi samlar in, använder och delar dina data i vår datapolicy och hur vi använder cookies i vår cookiepolicy.
Sparar Utkast raderat
  • Blindnit
  • KnockOnWood
  • Per Eskilsson
  • Herr_JT
  • I
  • I
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.